Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

My backyard

Uppgradering av min baksida av trädgården - lämpligt nog utanför köksfönstret - och min grillplats, min grill pit.

Jag har gjort en arbetsbänk/ett arbetsbord med en del förvaringsmöjligheter, ordnat en sittplats för en pilsner när jag väntar på grillen – den gamla trädgårdssoffan - och till och med möjligheter till regnskydd. W57:an, den gamla kolgrillen Weber 57” står kvar, fast lite bakom. Tillkommer, på sikt, en skärbräda som kommer att passa på bordet/bänken. Det projektet är på gång. 

Arbetsbänken är delvis nyköpt virke, till dels vad jag hittat i hörnena i garaget. Bordsskivan består av ihoplimmade brädor, sedan har resterna av badrumsgolvet (sedan 20 år, ibland undrar jag varför jag sparar på överblivet material, och nu fick jag svaret 😊) fått agera bordsyta, där jag använt vanligt klinker/kakelbruk och fog, silikon runt kanterna.

 Till och med en trädgårdshund.

 My backyard!

 På återseende//GöranR

Inlagt 2020-07-30 18:42 | Läst 1251 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul och den som spar han har! Hållbart.
/MA
Svar från gorred 2020-07-30 20:43
Japp. Och det blir billigare att besöka brägårn.
Tack Mats!//GöranR
Det ser mysigt och personligt ut, allt ner till plattorna du pallat upp möbeln med för att den inte ska vicka och det gröna som trivs mellan stenplattorna. Det här är lång ifrån de flashiga uteköken som visas på trädgårdshemsidorna, med senaste möblemang etc. De har heller inte så fin trädgårdshund som du har :-)
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2020-07-30 22:08
Lena - tack för din kommentar. Huvudet på spiken, uppskattas 😀!
Här ser man också betydelsen av ett bra underarbete, dvs underarbetet var inte så bra att det hållit för 19 års nötning av tidens tand, naturen strävar efter att återta sin del och ojämnheterna påminner om ett landskap med dalar och kullar snarare än det jämna salsgolv det kunde (borde?) ha varit. Men strunt samma. Funderade på att gräva upp plattorna och göra om, men ryggade inför arbetet, och jag står inte så lätt på knä längre stunder nu som jag gjorde då.
Men jag är rätt nöjd, lite är det faktiskt strävan efter mysighet och personligt jag vill uppnå, trots att jag också sneglat på hur det skulle kunna byggas. Man ska ju trivas också. Och bordet står faktiskt väldigt stadigt 😎!
Ha det!//GöranR
PS. Trädgårdshunden brydde sig inte, hon var mest sur på att jag inte kastade boll med henne...