Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.
Mer barberque - rökta räkor.
En enkel men ack så god klassiker!
I mars nån gång beställde jag non stickgrillmattor, De kom i förrgår! Men det borde väl firas, så varför inte med en av anledningarna till beställningen - rökta räkor. Perfekt, eftersom räkorna inte faller mellan gallren, vilket också borde passa andra smärre saker man vill grilla. Och det fungerade klockrent.
Mina grillhandskar, egentligen helt vanliga svetshandskar, må vara fula, använda som de är, men väldigt effektiva och bra när det gäller att hantera varma grejor.
Med lite tryffelaioli, ett glas gott vitt vin och en rostad brödbit så.
Mer behövs inte.
På återseende//Göran
Inlagt 2020-08-04 22:02 |
Läst 1513 ggr. |
Permalink



Mvh/Gunte..
Tack Gunte. Kan rekommenderas!
//GöranR
Kan rekommenderas. Finns på nätet, men, upptäckte jag nyligen, även sannolikt i affärer där man säljer grillar och grilltillbehör, möjligen till och med på Bauhaus. Borde inte ta uppemot ett halvår emellertid att skicka, men kanske bättre nu.
//GöranR
Tack, har sett det i några butiker men kommer inte ihåg var, men förstod inte då vad man skulle ha det till
Hälsningar Lena
Ha ha - håller med dig, delvis, inte minst som tidigare språkpolis. Och i andra sammanhang en direkt styggelse. Men, i den här barberquevärlden är gränsen mellan engelska och svenska synnerligen flytande; vi pratar "grill", och "barberque", vi diskuterar "offset smokers", "brisquet" och "flap steak", vi svänger oss med begrepp som "att wrappa", eller till och, har jag sett, att "searsa", vi konstaterar kvalitet och färg på "bark" och jag vet inte vad. Det är ett eget lingo.
Det här är ett väldigt enkelt men ändå väldigt gott sätt att tillaga räkor; indirekt värme mellan 120 och 130 grader i knappt 20 minuter - räkorna ska vara frysta när man lägger dem på det här "nonstick" gallret. Värt att pröva!
//GöranR