Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Mer barberque - rökta räkor.

En enkel men ack så god klassiker!
I mars nån gång beställde jag non stickgrillmattor, De kom i förrgår! Men det borde väl firas, så varför inte med en av anledningarna till beställningen - rökta räkor. Perfekt, eftersom räkorna inte faller mellan gallren, vilket också borde passa andra smärre saker man vill grilla. Och det fungerade klockrent.
Mina grillhandskar, egentligen helt vanliga svetshandskar, må vara fula, använda som de är, men väldigt effektiva och bra när det gäller att hantera varma grejor.  
Med lite tryffelaioli, ett glas gott vitt vin och en rostad brödbit så.
Mer behövs inte.
På återseende//Göran 

Inlagt 2020-08-04 22:02 | Läst 1187 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Lät gott detta. Gillar ju en klassisk räkmacka så varför inte testa detta någon gång..
Mvh/Gunte..
Svar från gorred 2020-08-05 06:12
Tack Gunte. Kan rekommenderas!
//GöranR
Tack för tipset, ska se om jag hittar dessa nät.
Svar från gorred 2020-08-05 06:17
Kan rekommenderas. Finns på nätet, men, upptäckte jag nyligen, även sannolikt i affärer där man säljer grillar och grilltillbehör, möjligen till och med på Bauhaus. Borde inte ta uppemot ett halvår emellertid att skicka, men kanske bättre nu.
//GöranR
pdahlen 2020-08-05 06:19
Tack, har sett det i några butiker men kommer inte ihåg var, men förstod inte då vad man skulle ha det till
Heter det verkligen nonstick grillgaller, alltså en blandning med engelska och svenska? :-) Eller har nonstick kanske blivit svenska nu...jag använder ordet men tog för givet att det kommer från min syster i Texas som blandar svenska och engelska hela tiden. Räkorna ser otroligt fina ut.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2020-08-05 17:34
Ha ha - håller med dig, delvis, inte minst som tidigare språkpolis. Och i andra sammanhang en direkt styggelse. Men, i den här barberquevärlden är gränsen mellan engelska och svenska synnerligen flytande; vi pratar "grill", och "barberque", vi diskuterar "offset smokers", "brisquet" och "flap steak", vi svänger oss med begrepp som "att wrappa", eller till och, har jag sett, att "searsa", vi konstaterar kvalitet och färg på "bark" och jag vet inte vad. Det är ett eget lingo.
Det här är ett väldigt enkelt men ändå väldigt gott sätt att tillaga räkor; indirekt värme mellan 120 och 130 grader i knappt 20 minuter - räkorna ska vara frysta när man lägger dem på det här "nonstick" gallret. Värt att pröva!
//GöranR