Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Lite smått och gott i trädgården

Är det årets hittills varmaste dag? Här i Trollbäcken, Tyresö, hade vi uppemot 29 grader. Så det blev en långsam lunk idag, inte många knop och inte mycket gjort. Men det behövs inte. Jag gillar när det är varmt, och man måste inte vara igång hela tiden. Eftertanke och begrundan äger också sin tid. Och det finns skugga, och vatten att dricka.

Men trädgården frodas. Det blir mer och mer blommande i krukor och rabatter. Rosorna kommer fortfarande, i häcken och i nyplanteringar, Louise Bunel jobbar på och i perennrabatten jobbas det för fullt med anemoner, anis isop, bolltistlarna etc etc.

Men det finns inte bara blommor i trädgården. Det är inte lätt att ha päls i värmen. Men det finns vattenskålar strategiskt utplacerade, och M söker också skuggan. 

Dagen avslutades med en lite promenad till närmaste sjö för ett dopp (det första i år) - jätteskönt. Och senare kommer vi att ta oss an den här fläskfilén som fått puttra på grillen, low'n slow. 

På återseende//Göran

Inlagt 2020-08-07 19:11 | Läst 1231 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Mysigt i er trädgård, o den vovven är kanonmysig! Ha det fint, o varmt! LO
Förresten, gillar han inte att bada eller svalka sig?
Svar från gorred 2020-08-07 20:47
Tack LO - uppskattas!
Hon är inte så van vid att bada, trots att hon egentligen är en vattenhund. Brukar gå ut i vattnet när tillfälle ges, men har hittills hållt sig till armbågshöjd ungefär. Tills idag då hon försökte nå sin boll som flöt i vattnet och halkade på den hala klippan och for ner i vattnet. Men, hon simmade lugnt in mot stenen och kunde ta sig upp. Det var nog skönt för henne i värmen.
//GöranR
Fint när du håller hundens bästa fart i värmen :))
Svar från gorred 2020-08-07 20:56
Jo, det är långsamt och skugga som gäller 😁.
Ha det//GöranR
Hej Göran.
Vi har också haft 26-29 grader här i Roskilde och vi kommer att komma över 30 grader imorgon. Jag gillar också värme bättre än kyla och om det blir för varmt måste vi gå i skuggan och sitta helt stilla :-)
Det är några vackra blommor som du visar oss här - särskilt nummer 1 och 4. Jag känner mig lite med M i värmen, men jag kan se att hon ventilerar fint med tungan ur munnen :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gorred 2020-08-07 23:33
Tack Erik, blommorna trivs, verkar det som. Och det är skönt när det är varmt. M går i skuggan och dricker mycket vatten, så hon klarar sig, vi tar det dessutom lugnt!
Ha det bra och måtte solen fortsätta skina//GöranR
Bild 5, vovve är ju som en fluffig blomma själv där bland alla blommor! Härlig bild!
Svar från gorred 2020-08-07 23:34
Tack Ragnar. För en gångs skull lämnade hon skuggan och kom och lade sig så här. Men strax tillbaka igen.
//GöranR
Fint och hemtrevligt..och en grillad bit som avslutning är inte helt fel..vi hade fläskpannkaka, mums..
Mvh/Gunte..
Svar från gorred 2020-08-07 23:36
Tack Gunte. Det är skönt att ha en trädgård, både när det är sånt här väder och i dessa karantänstider.
Ha det//GöranR