Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Men det är inte bara vackert i trädgården. Det är nyttigt också. Eller ska bli.

I början av sommaren fick jag några små, taniga tomatplantor av en kompis, han hade sått för många frön och för många tog sig och då hade han ingen ytterligare plats. 

Det fanns egentligen ingen (färdig) plats hemma hos mig heller, men Biltema hade pallkragar i halv storlek, och det fanns en potentiell plats vid en södervägg, så med lite färg och jord så fick både tomatplantorna och min vinranka ett eget ställe. 

Och det har de utnyttjat. Till fullo.

Ymnigheten är påtaglig. Nu, så här efteråt, har jag förstått att man skulle "tjyva" plantorna, vilket inte blivit gjort. Men, man lär sig. 

Och nu börjar det komma riktiga frukter, som förhoppningsvis ska bli riktiga tomater. Jag ser fram emot det.

Vi får hoppas att solen och värmen sätter fart på mognadsprocessen, jag tror att det är meningen att de ska bli röda så småningom, eller hur?

På återseende//Göran

Inlagt 2020-08-08 22:52 | Läst 934 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Oj, där hade det tagit sig rejält..hoppas också att meningen är att dom ska bli röda ;)
Mvh/Gunte..
Svar från gorred 2020-08-10 05:01
Ja, det trodde jag inte, alltså att det skulle bli så häftigt, när de var så små och taniga från början. Väntar nu på att de ska mogna också.
Tack för kommentaren!//GöranR
Det ser ut att bli sol och varmt hela veckan och då kommer det nog att börja skymta röda tomater i din djungel. Vi är nu i stadiet att vi får mer mogna tomater än vi kan äta.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2020-08-10 05:04
Vi hoppas på det. Hoppas också på att de blir så där söta och goda som jag hört att egenproducerade tomater ska kunna bli.
Visst är det nåt speciellt med egen skörd!
Ha det//GöranR