Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Distanskör – mer. Att sjunga av sitt fulla hjärta!

Det är svårt att hålla igång kulturverksamhet i dessa märkliga tider. Undrar hur många körer som har lagt ner till exempel, det är svårt och krävande att upprätthålla nån slags vettig verksamhet.

Körsången i Sverige är bland de mest livaktiga i världen, så sannolikt kommer sången tillbaka, men ändå. Nu sitter man för det mesta hemma istället för att gå till kören.

Det ska ändå sägas att min kör, The Entertainmen, jobbar hårt för att försöka hålla igång verksamheten, med iakttagande av alla rekommendationer och råd. Det kommer sannolikt att löna sig på lite längre sikt. Och det låter fortfarande häpnadsväckande bra. 

I mitt förra blogginlägg kunde vi läsa och se om hur man försökte lösa situationen inne. Men man kan ju också vara utomhus, fortfarande. Och utomhus känns det mindre farligt. Men vi håller avstånden ändå!

Så idag träffades vi, min kör och vår kvinnliga systerkör Alba, i Hagaparken i norra Stockholm. Vi höll mest till vid Ekotemplet (tak för regnet och en härlig akustik).

Det är viktigt att låta hjärtat vara med!

Och så kunde M få följa med. 

På återseende//Göran

Inlagt 2020-10-25 00:11 | Läst 911 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra jobbat! Det gäller att inte tappa styrfarten utan att med fantasin hitta på alternativ! :)
/B
Svar från gorred 2020-10-26 00:38
Tack Bengt. Kören jobbar frenetiskt och väldigt bra för att söka upprätthålla aktiviteterna trots dåliga förutsättningar. Det är svårt, men funkar faktiskt väldigt bra.
//GöranR
Hej Göran - underbar serie.
Sådan - det är sådana initiativ som behövs för att göra denna tid så skonsam som möjligt. Särskilt i den mentala och psykiska sfären.
En pro-pro-sång - här i DK arrangerar Danmarks Radio gemensam sång varje fredag. Man spelar och sjunger i ett vardagsrum med en professionell musiker och han sjunger för och sedan har man kameror på olika ställen runt om i landet, som där klippes till. Texterna finns längst ner på TV-skärmen, så det finns ingen ursäkt för att inte sjunga med hemma.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gorred 2020-10-26 00:39
Tack Erik. Fantasin och uppfinningsrikedomen sätts på hårda prov dessa dagar. Väldigt trevligt initiativ verkligen, som du beskriver. Och vi har nytta av alla landvinningar som gjorts när det gäller kommunikation.
//GöranR