Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Kvällspromenad

Häromdagen inträffade för mig två ovanliga saker på samma gång. Jag var nere i stan, nästan i innerstan på kvällen, och jag hade kameran med mig. 

Det händer alltmer sällan att jag, försåvitt jag inte har ett specifikt ärende, hamnar i stan. Jag har det bra och tillräckligt att göra ute i förorten där jag bor. Det händer också mer sällan att jag, försåvitt jag inte har ett specifikt ärende eller särskild anledning, tar med kameran. Jag går samma vändor varje dag, jag har haft med mig kameran väldigt flitigt till en början, men alltså mer sällan nu - jag har ju tagit bilder på allt som går att ta på där jag går, typ.

Det är lite synd ändå, men blev tydligt i början av pandemin, eller efter ett tag snarare. Det var som om pandemisituationen lade någon slag blöt filt över verksamheter i livet, vilket faktiskt märks nu när det börjar lätta, många är dubbelvaccinerade och restriktioner lättas på - allt känns lättare. Och även om jag inte åker till stan så ofta så har jag med mig kameran oftare nu. 

Man bygger väldigt mycket i Stockholm nu och områden som ligger precis i utkanten av stan inkorporeras i stadskärnan och blir nästan centralt. Och när man går i de här nybyggda områdena så märker hur vackert det är i stan, med all lummighet och allt vatten man ser överallt. 

Men det gav mersmak att komma ut så här. På återseende//Göran

Inlagt 2021-11-30 10:45 | Läst 754 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket fina kvällsbilder, jag gillar speciellt nr 1 och 5.

Jag känner igen mig i det du skriver eftersom jag går ungefär samma rundor varje dag med hunden, man har fotat det mesta så man lämnar kameran hemma. Men när jag bytt kamera eller skaffat något nytt objektiv då får kameran hänga med igen. Och nu har jag nyligen skaffat en Fuji X100F (begagnad), det gör att man får lite nytändning vad gäller "vardagsfotograferandet".
//Anders
Svar från gorred 2021-11-30 15:47
Tack Anders. Jo man får skaffa sig lite knep för att få upp ångan igen. Nya grejor brukar vara oslagbart då.
Ha det bra och många nya bilder med din X100F!
//GöranR
Fin stad, fina bilder, kul att se.
Svar från gorred 2021-11-30 15:48
Tack Mats! Ibland bjuder staden på vackra motiv,
//GöranR
Oj Göran.
De blev alla väldigt bra - men med ett extra plus för nummer 1 - 4 och 5.
Fin omtänksam text också.
Med många vänliga hälsningar från Erik
Svar från gorred 2021-11-30 15:49
Tack Erik - uppskattas!
//GöranR
Jag tycker om de här bilderna.
Svar från gorred 2021-12-02 10:43
Tack Dan, uppskattas! När man nu för en gångs skull kommer sig ut så här...
//GöranR