Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En nyårsafton - meny på Casa Lavendel

Nyårsaftonen firandes i hemmets lugna vrå; makan och undertecknad plus hunden. Det blev en lugn dag, och en lugn afton med den sedvanliga nyårsbastun följt av matlagning.

Och så här såg menyn ut: 

Som förrätt King Crab Legs med en rom- och skaldjurssås och baguette:

Enkelt men så väldigt gott. Förutom vatten dracks det genomgående champagne. Till förrätten kostade jag på mig en lille en, dvs några droppar rysk vodka. 

Så till huvudrätten; en fiskgratäng med hänsyftning till den berömda Walevskavarianten. Men det var varken sjötunga (här skrubbskädda) eller hummertopping  vilket det ska vara i originaltappningen (vi använde bitar från Kings Crab och skalade räkor), men med Pommes Duchesse (lite pimpat potatismos) var det här ändå en synnerligen god och smakfull variant. Fortfarande genomgående vatten och champagne, Gula Änkan! 

Till efterrätt, eller snarare dessert åt vi glass med lite romrussin på, men det blev ingen bild. Istället kommer här en bild på en älskad hund med en likaså älskad matte:

Och så kom 12-slaget och plötsligt hade vi ett nytt år, 2022 som celebrerades med vad som var kvar av champagnen; Tigerns år enligt den kinesiska räkningen, vad det nu kan ha för betydelse. Vi kan väl bara hoppas ändå på att det nya året inte blir så nedstängt och isolerat som tidigare,  och att anledningen till tidigare nedstängningar minskar i betydelse - i detta kan vi väl också hoppas på att fler vaccinerar sig.

Vi hoppas också på återseende, som vanligt//Göran

Inlagt 2022-01-01 03:08 | Läst 1298 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser gott ut, sjötunga walesiska var min favorit när jag var på tjänsteresa i Ålborg, fastnade för den och åt den ganska ofta. Vi hade också en lugn nyår för två, jag gjorde älgfärsbiffar med trattkantareller, så blev det iaf något man inte får varje dag
Svar från gorred 2022-01-01 14:29
Man tackar - jo det blev gott. Vi gör ganska ofta fiskgratäng såhär, vilket det ju egentligen är. Och din meny går ju inte heller av för hackor!
//GöranR
Hej Göran.
Sikke en meny - det ser lækkert ud og har sikkert også smagt pragtfuldt.
Fin billede på dine 2 favoritter - uden at jeg vil sætte dem i rangorden :-)
Med mange venlige hilsener til jer alle 3.
//Erik//
Svar från gorred 2022-01-01 14:32
Tack Erik. Det blev väldigt gott. Och de två favoriterna har sin plats i sin egen kategori, liksom 😁
Många vänliga hälsningar till dig också!
//GöranR
Ser både väldigt trevligt ut och fantastiskt gott! Många hälsningar och Gott Nytt År/ Björn
Svar från gorred 2022-01-02 00:52
Tack Björn. Vi hade det väldigt bra under hela dagen och kvällen. God fortsättning tillönskas//GöranR