Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Chefs de musique

Det har varit mycket med kören och barbershopmusik nu de senaste veckorna. Och jag har haft med mig kameran, och det har blivit många bilder! Lustigt det där, det är alltid kul att fotografera, och det är så lätt att trycka på med höger pekfinger, och i dessa digitala tidevarv räknar man ju inte längre varje bild, varje pekfingertryck på samma sätt som förr, när framkallning kostade pengar och man bara hade max 36 bilder. Så det blir alltså lätt väldigt många bilder, och varje bild ska ju sedan granskas, bedömas och helst också arbetas med - i mitt fall i Lightroom - innan  bilderna sedan ska arkiveras och visas.

Nu kommer det lite bilder på min kör, The Entertainmen, i några blogginlägg framöver, utan någon kronologi. Det är bilder från den stora barbershopsammankomsten, konventet med de  nordiska mästerskapen i Kalmar, och det är bilder från gig kören har haft och också från vår terminsavslutning. Vi repeterar i Bagis, Bagarmossens Folkets hus, och brukar då ha en mer eller mindre spontan konsert ute på torget. I år sammanföll vår avslutning med vår utomhuskonsert med Bagarmossendagarna vilket blev väldigt lyckat. 

Vi uppträder i lite olika klädnader och utrustningar när vi uppträder, när vi gigar. Vi är ibland vikingar, vi är ibland formella med vår  vår körkostym  och vi är ibland kockar. 

Just kockutrustningen har sin historia. Kören uppträdde för många år sedan som The Swedish Chefs, alluderande på den svenske kocken i Mupparna, vilket var bejublat när kören var över till USA och tävlade där. Sen brukar vi vara med och hjälpa publiken på Grand Hotel med snapsvisor när det är tider för julbord etc.

Nu passade vi på att ha en sk shoot out för att samla på oss lite bilder och förnya vårt reklam material. Och då blev det så här:

Här  tillagas och serveras alltså ett smörgåsbord av musik och sång, från snapsvisor till finstämda ballader och riviga uptunes. Och vi har så kul!

På återseende//Göran                                  

Inlagt 2023-06-19 22:51 | Läst 644 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fantastisk serie Göran.
De kommer att bli glada över dem.
Det är en gåva att ha en hobby som kan kombineras med fotografering. Det saknar jag lite efter min tid med veteranbilarna.
Med många vänliga hälsningar från Erik
Svar från gorred 2023-06-20 11:19
Tack snälla Erik. Jo, det är viktigt att kunna fotografera sånt man gör utöver i sin vardag, också. Det blir som naturligt att ha med sig kameran även när man går till kören.
Hälsningar//GöranR
Kul med en kör med humor, Trodde först det var en kocktävling innan jag läst hela texten.
Den där grillen verkar vara ett populärt ställe och måste ha väckt uppseende då det var fullt med kockar som köade dit. De kanske också körade under tiden.
Svar från gorred 2023-06-20 14:40
Tack Margareta. Vi är ju inte för inte "The Entertainmen", och vi försöker verkligen sprida glädje med vår sång. Och vi har roligt.

Hälsningar//GöranR