Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Å alla som fruktade att systemkameran var död till förfång för mobilen...

Det verkar verkligen inte så, enligt en synnerligen ovetenskaplig undersökning jag gjort. 

Fick alltså anledning att kolla in Stadshuset i Stockholm idag. Jag känner mig ofta som turist när jag åker till stan - som den förortsbo jag är - och här fick jag blanda mig med alla övriga turister, från alla världens hörn. som det verkade. Min kör genomförde en flashmob, där det först var meningen att vi skulle blanda oss med turisterna och liksom försöka smälta in för att sedan successivt dra igång med sjungandet. Jag tror jag smälte in bättre än många andra, där jag flanerade omkring med min kamera i näven, likt alla andra besökare. För alla fotograferade. Hela tiden, och jag är övertygad om att det finns en stor mängd Stadshus nu på minneskort och hårddiskar runt om i världen. 

Stadshuset verkar vara en turistmagnet och stundtals var det fullt på på den öppna platsen och inne på Borgargården. Många verkade komma från olika ställen i Asien, och alla hade kameror. Visst fotograferades med mobilen, och selfiepinnar var legio, men förvånansvärt många, jag skulle nog säga den övervägande delen, gick omkring med systemkameror runt halsen eller i näven, stora klunsar med lika stora objektiv. Och man fotograferade byggnaderna, och vattnet som glittrade i solen på Riddarfjärden, men man fotograferade också varandra, i grupp, poserande etc. 

Och solen sken, vattnet glittrade och Stockholm visade upp sig från sin bästa sida, även om det bet lite i höstvindarna. 

Och det blev igen lite kul att leka turist i sin egen stad.

På återseende//Göran

Inlagt 2018-09-24 23:02 | Läst 1980 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Skön studie på olika fotostilar. Förvånansvärt många använder skärmen istället för sökaren.
/Thomas
Svar från gorred 2018-09-25 23:22
Tack Thomas. De flesta faktiskt använder skärmen som sökare, åtminstone vad jag kunde se vid Stadshuset. Men det är kanske lättare att komponera bilden då? Särskilt om man inte är så rutinerad fotograf.
//GöranR