Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Å så lite kultur - Flamenco!

Söndag kväll, dags för den vanliga kvällspromenaden, det mesta stängt (söndag!) och inte så mycket folk ute på stan, de hade koncentrerat sig till strandpromenaden. Men, när jag gick förbi Palaco de Musica, det lilla konserthuset, så var det lång kö. Och när jag gick närmare såg jag att det handlade om spansk dans och musik. Jag hade gott om tid, jag tycker sånt här är intressant och då det var gratis tog det inte emot nånstans, så jag anslöt mig till kön och gick in. 

Flamenco är egentligen tre saker i en; sång, dans och musik/gitarrspel. Alla tre delarna hör ihop, musiken och dansen är väldigt uttrycksfull och rytmisk - förutom gitarren hör handklapp och trummande klackar till. Själva dansen (som också finns i flera varianter) präglas av den här nästan nonchalanta arrogansen; de raka ryggarna, klackarnas rytm och den stolta nacken, händerna ovanför huvudet med spelande fingrar, som om de höll i kastanjetter.

Jag fick en ur fotograferande synvinkel en dålig plats, på läktaren, vilket förklarar det kanske lite lustiga perspektivet.

Det var varmt och lite kvavt i lokalen, nästan alla damer hade och använde en sådan här.

En väldigt givande kväll, bara så där!

På återseende//Göran

Inlagt 2017-05-21 21:50 | Läst 2034 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Att kunna överraska sig själv med en sådan upplevelse är väl inte dumt.
Färgglatt och så lät det tydligen bra också.
Solfjädersbilden var kanske bäst av de här tre.
Svar från gorred 2017-05-22 22:28
Tack Margareta. Jo, ibland är det roligaste det som inte är planerat. Och håller med om bilderna, egentligen blev det mest ren och skär dokumentation, fanns ingen chans att göra något bättre av situationen, tyvärr.
//GöranR