Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Alla är (vill vara) fotografer

Och det är inte bara den digitala revolutionen som gäller. Hur kan man annars förklara att de var så stort intresse för och så mycket folk på fotoloppis på Söder idag. Man kunde ju knappt röra sig. Och det var inte bara vi äldre som sökte nostalgi, det var blandat i alla åldrar.

Och det fanns många direkta trevligheter, rena samlarobjekt för samlare såväl som prylar för aktiva fotografer. Ett stycke fotohistoria!

Testade ett väldigt läckert objektiv på min kamera, ett koreanskt (tror jag) 42,5mm/1,2 dock med bara manuell fokus, men ändå. Perfekt för porträtt. Tur att jag inte hade stora plånboken med mig. 

Försäljningen tydligen lyckad.

Det verkar som om fotoloppisen b lev en succé. Hoppas den återkommer. Finns väl inget bättre än att alla grejor som annars antagligen ligger och samlar damm får en ny chans.

På återseende//Göran

Inlagt 2015-02-28 16:16 | Läst 2489 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Som sagt, bra att sälja av sådant man inte behöver.
Sedan finns ju samlarna som tycker att det är kul i sig med prylar och det är en annan sak förstås.
-affe
Svar från gorred   2015-02-28 19:52
Japp, jag tror på recycling, det gäller bara att hitta forum för att få ut grejor i cirkulationen. En sån här kameraloppis fyller definitivt en funktion i detta.

Ha det//GöranR
När jag hittade tillbaka till denna hobby 2009 sålde jag direkt av gamla saker jag hade liggandes. En Chinon CE-4, ett 135 mm objektiv samt ett riktigt bra vidvinkelobjektiv. Jag gav bort allt för en spottstyver. Kameran är väl inget att ha men de där objektiven skulle jag gärna viljat ha kvar.
Svar från gorred   2015-02-28 19:55
Av allt att döma finns det en massa grejor "därute", men kanske för mycket som samlar damm. Men det borde gå att anordna sådana här loppisar lite varstans. Och sen, man gör sina val, och saknar kanske inte kon förrän båset är tomt etc... ;)
Ha det//GöranR
2015-03-02 11:38   Sören Hansen
Trevlig lokal men i minsta laget med tanke på det enorma intresset och trycket från besökare!
Svar från gorred   2015-03-03 08:48
Håller med. Tror inte att arrangörerna hade väntat sig en sådan tillströmning och ett sådant intresse. Hoppas grejen återkommer ändå, kanske man får fundera på en bättre -större lokal.

//Hälsningar//GöranR