Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Apropå listiga rävar

Med hänsyftning på Afe's oväntade besök (har tittat tillbaka på bloggarna nu efter att ha kommit hem från Las Vegas...), kom jag att tänka på den här gynnaren som jag träffade sommaren 2012 i Tjuonajokk, en fiskecamp högt uppe i Kaitumälven (fantastiskt harrfiske!).

Jag såg räven precis utanför campen, och då han föreföll tämligen orädd, hade jag rätt gott om tid att fotografera honom. När jag berättade för de som förestod campen, så kände de direkt till räven. Han kom tydligen ofta och hälsade på, och hade en klar anledning. 

När man kommer hem från fisket ute på älven, är det inte ovanligt att man lägger fångsten på förstutrappen till stugan man bor i när man går in för att ta av fiskeutrustningen. Så hade en tysk flugfiskare gjort,  när han sedan kom ut från stugan och märkte att fisken var borta. Stuggrannen hade också fått en fin fångst, och den tyske fiskaren misstänkte på fullt allvar att denne hade stulit hans fisk. Det blev en klart spänd stämning till sammanhanget stod klart - räven hade varit där och fått sig ett skrovmål.

På återseende//Göran

Inlagt 2014-07-09 12:28 | Läst 3108 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fin bild på din räv, de är oftast så skygga så man hinner inte ens med att lyfta kameran.
Vi har en (eller troligtvis två) räv som kommer till vår tomt men den är skygg och om jag är ute på tomten så är det bäst att inte ens röra ett finger för annars så drar den iväg som ett rött streck över gräsmattan. Men den är så välkommen och ta de råttor och sork som tror att de får bo här.
Svar från gorred 2014-07-10 16:43
Tack Margareta. Har också en räv i närheten där jag bor, men den ser jag bara väldigt tidiga morgnar, också väldigt skygg och försiktig. Räven på bilden däremot var ganska cool, inte så att den var sällskaplig, men han tog det lugnt, inte minsta stressad.