Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Bilder till utställning

Det är svårt att välja bilder till utställning. I och för sig råder ingen brist på material - hårddiskarna svämmar över med exponeringar, men om man ska visa bilder för en allmänhet kommer en massa andra och nya faktorer med i bilden. Vilka bilder ska man ta? Är de tillräckligt bra? Ska man ha nåt tema? I så fall vilket, och har jag nåt att göra tema av? Och igen - är de tillräckligt bra?

Vi hade ju utställning i Gnesta härförleden. Jag var med och alla de här frågorna dök upp. Det hade varit enkelt att ta samma bilder som vid utställningen i ABF-huset i Sötälje, men samtidigt kändes det lite för enkelt, liksom. 

Nånting jag har många bilder på är ju min musik, körsången och barbershopen. Men, är det intressant? Eller intressant nog? Svåra frågor, men till slut tänkte jag att jag kör min grej, må det bära eller brista. Det här är en värld som jag gärna delar, och jag vill gärna visa på glädjen i musiken, det häftiga i att göra musik tillsammans, kamratskapen och gemenskapen. 

Många bilder ja, men när jag började titta insåg jag att jag inte insett hur många jag egentligen hade. Samtidigt var det skojigt att dyka ner i bildhögen, komma ihåg och återuppleva situationer. Efter en längre urvalsperiod där jag började med flera tusen bilder som inte utan grad av vånda undan för undan skalades ner till 15-20 stycken hittade jag de jag ställde ut. Jag är fortfarande inte helt säker på att jag valde rätt. Men jag har ju dem kvar. 

#1 Entertainmen vårkonsert 2019 Bagarmossen C (vi repar bakom, i Folkets Hus)

#2 Entertainmen vårkonsert Bagarmossen C

#3 Stockholm City Voices

#4 Ibland spelar sångarna i band, men alltid i barbershopsammanhang

#5 Kvartetten Absolut

#6 The Entertainmen

#7 Stockholm City Voices

#8 Zero8, en av världens bästa körer alla kategorier, även när det gäller barbershop

#9 The Entertainmen - att sjunga tillsammans är gränsöverskridande och bortser helt från ålder till exempel

#10 The Entertainmen inför jubileumskonsert på Vinterviken för några år sedan

#11 The Entertainmen, jubileumskonsert

#12 Stockholm City Voices

#13 Stockholm City Voices

#14 Stockholm City Voices

#15 The Entertainmen

#16 The Entertainmen

#17 Stockholm City Voices

Och det var väldigt trevligt, som framgått tidigare. Intresse alltså även för de här bilderna, och en del diskussion om barbershop. 

På återseende//Göran

Inlagt 2020-07-31 16:14 | Läst 264 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Av de här gillade jag särskilt nummer 1! (Bild 14 ger associationer till ett frikyrkligt 80-tals väckelsemöte.)
Svar från gorred 2020-07-31 23:40
Tack Ragnar! Kan förstå din tanke där om #1. Och jag kan förstå din association när det gäller #14, inte långt ifrån, även om det handlade om helt andra saker. Ibland är barbershop också show, kanske till och med rollspel.
Ha det//GöranR
Jättefina bilder som förmedlar både glädje och musikalitet! Inte alldeles enkelt att fota kör, bra jobbat Göran! 😀/Tommy.
Svar från gorred 2020-07-31 23:41
Tack Tommy. Uppskattas! Jag har ju fotograferat i den här världen nu i många år.Hälsningar//GöranR
nu har jag inte tittat på all så noga å läst hela texten, men det är en nyttig övning att skala ner å visa det elementära. ( det var så mycket)
Svar från gorred 2020-07-31 23:42
KIll your darlings, liksom, eller hur? Förstår vad du menar, men det är svårt 😎. Särskilt som jag ju hade flera tusen att utgå från.
Texten är i och för sig en sak, den är inte alltid så viktig som bilderna. Och man kan ju titta på en bild i taget, även om det ibland blir plottrigt med många bilder i en blogg. Jag ville ändå ha med och visa de bilder jag hängde i Gnesta.
Vi ses//GöranR
ronny vervaart 2020-08-01 06:58
Ha det gött å trevlig helg Göran :)
Härligt uttrycksfulla bilder med fin teknik, men kanske lite för många, den bästa hälften hade räckt. Hälsn, LO
Svar från gorred 2020-07-31 23:44
Tack LO. Förstår vad du menar, men det är svårt - se svar till Ronny här ovan. Dessutom lättare att se dem på en vägg jämfört med att skrolla ner på skärmen. Tycker egentligen inte heller att många bilder gör sig i en blogg.
Ha det//GöranR
Många fina bilda där Göran! Roligt också att ha ett gäng bilder med tema! Svartvitt passade väldigt bra här också enl att förmenande, hälsningar/ Björn
Svar från gorred 2020-07-31 23:46
Tack Björn. Jo tema och svartvitt fungerade i det här. Sen tror jag på att fotografera det man är engagerad i och tycker om. Även om man nu är en hybridfotograf som jag som inte har någon särskild inriktning annars.
Ha det//GöranR