Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Blir man nånsin fullärd när det gäller fotografi?

Eller kan man, som intresserad (läs nördig) hobbyfotograf nånsin få nog när det gäller att lyssna på andra fotografer, prata med andra fotografer och titta på andra fotografers bilder?

Svaret är ju givet. Så, även om det var solsken ute och 25 grader i skuggan (i april!), så klev man på fredagseftermiddagen in i dunklet i Rajalas fotobutik i Stockholm för att lyssna på en begåvad ung fotograf från Danmark, Berit Jørgensen, som i ett led i Rajalas fotovecka – ett vanligt knep att göra ett jippo av att försöka kränga ännu mer grejor till oss intet ont anande konsumenter – pratade om sitt fotograferande.

Men jag köper gärna sådana jippon, ibland, som nu. Berit J var en trevlig bekantskap och uppenbarligen en duktig fotograf. Hennes bilder var mest av porträttkaraktär, men med ett särskilt anslag, det fanns en intressant touch i varje bild som var speciell.

Och något matnyttigt fick jag väl med mig hem, hon var väldigt seriös i grunden och jobbade uppenbarligen hårt med att skapa stämning och få det bästa ut ur motiven, hur hon resonerade angående bakgrunder, befintligt ljus och i övrigt små tricks och knep för att få bra bilder.

Vi var inte särskilt många, men dels var det för så vitt jag förstod andra omgången den eftermiddagen, dels hade hon alltså en 25-gradig och solig aprilfredag att kämpa mot, och diskussionerna blev stundtals ganska livliga.

Så allt som allt en trevlig fredagseftermiddag. Och så fick jag ju anledning att åka in till stan.

På återseende//Göran

Inlagt 2018-04-20 20:46 | Läst 1155 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Göran.
Det var da dejligt, at du kunne blive inspireret af en dansk kvindelig fotograf. Jeg tror jeg har hørt om hende, men de skal jeg tjekke i morgen.
Hav det godt.
//Erik//
Svar från gorred 2018-04-21 01:08
Hon var väldigt trevlig och underhållande på alla sätt! Och duktig fotograf. Och så pratade hon för säkerhets skull engelska ;)
Ha det godt//GöranR