Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Bloggtorka

Ibland tryter uppslagen till bloggen.  Vad ska man egentligen skriva om när det inte händer något särskilt, när livet går sin gilla gång och dagarna i rätt så hög utsträckning liknar varandra.

Det är ju fortfarande fint i skogen nu, även om snön saknas, men hur många skogsbilder kan man egentligen visa?  Sen har vi ju våra promenader, husdjuret och jag, och jag har ju nästan alltid kameran med mig, men det finns väl även där en anständighetsgräns på hur många (nästan) lika bilder på hunden som presenteras? Och vi går ju oftast ungefär samma rundor varje dag.

Och även om politikerna inte håller sig lugna utan är inne och fipplar på kultursidorna, lägger sig i och politiserar konsten och dess utövande, så finns det inte mycket att skriva hem om.

Det är klart, det finns alltid andra tankar om fotografi på gång. Jag skulle exempelvis kunna reflektera lite kring begreppet Gatufotografi förstås, men där är jag inte riktigt färdigformulerad ännu. Det skrivs bra om det redan. 

Sen skulle man också kunna ta med sig kameran i kanske lite (för en själv) ovanliga sammanhang och hitta inspiration den vägen? Eller kanske acceptera att jag inte alltid har nåt att visa, dvs någonting nytt, särskilt som jag inte så ofta hamnar i ovanliga sammanhang, i alla fall inte just nu.

Fast idag fint vårväder (!). Så det kanske blir en promenad idag. Men utan kameran, kan vara bra att se på livet ibland utan att ha en sökare emellan.

 I det här sammanhanget måste jag säga att jag är direkt imponerad av de som presenterar (minst) en bild och sålunda också ett blogginlägg varje dag under hela året…

På återseende//Göran

Inlagt 2020-02-24 13:50 | Läst 2218 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Passande bild till den gråa texten. Men glöm inte, allt har sin tid.
Svar från gorred 2020-02-25 22:53
Tack Ragnar. Och du har alldeles rätt.
//GöranR
Bloggtorka är ett bra ord för att beskriva fotografins oxveckor. Men ett kafébesök kan så klart lätta upp.
Svar från gorred 2020-02-25 22:55
Tack Gunnar. Ett kafébesök piggar alltid upp, är aldrig fel. Och i morgon är det dags igen!
//GöranR
Ingen torka här vad jag kan se dessa nära bilder är inte många som äger för de ser inte vikten av
dokumentära bilder.
Fortsätt så
hälsar
Gun-Inger
Svar från gorred 2020-02-25 22:55
Gillar också de här dokumentära bilderna - tack för fina ord Gun-Inger!
//GöranR
Hej Göran.
"Stakkels" dig :-)
Nej, jag känner att det finns flera som delar med dig - mig också däremellan. Jag tror bara att det kommer att bli annorlunda när våren och sommaren kommer (för mig).
När jag tittar på eller hör något på webben/YouTube blir jag ibland inspirerad och går till arkivet. Ibland finns det något till bloggen och ibland inte.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag ser att du också dricker kaffe från glasskoppen.
Svar från gorred 2020-02-25 22:57
Arkivet är alltid en källa till viss glädje! Och faktiskt, i och för sig är bilden från Spanien, och där är glaskopparna ganska vanliga för en vanlig kopp kaffe, men det är vanligt här hemma också faktiskt!
//GöranR
Ser den bilden varje dag just nu! 😉
/MA
Svar från gorred 2020-02-26 23:44
Just det! Och det är lite lustigt, det är en bild som jag ofta kommer tillbaka till när jag bläddrar i arkivet. Kul.
//GöranR