Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Blommor gör sig bäst i färg

Jag har kommit till ett stadium i mitt trädgårdsmästeri att jag i tomma ytor på gräsmattan ser potential för anläggning av rabatter, blomgrupper etc. 

Och i mitt ivriga springande hos min lokala handelsträdgård - man behöver alltid mer jord, det finns alltid nya hål i perennrabatten som måste fyllas, alltid omplacering av blommor/växter som ska ersättas - så snackar man. Och diskuterar. Och får till exempel höra om årets ros, Louise Bugnet; den friska rosen som blommor hela sommaren och som luktar starkt och gott och som passar i alla sammanhang, som solitär, i rabatter, som häck. 

Detta tillsammans skapade förutsättning för en liten grupp rosor på ett ledigt ställe i gräsmattan, där jag planterade tre Louise Bugnet, fulla med de typiska rödvita knopparna och utslagna rosor som blir vita med rödlila strimmor. 

Nu är det som de alltid varit där, en lite triangelformad grupp med utslagna rosor och knoppar om vartannat. 

Och det är inte bara jag som gillar dem, tydligen. 

Till sist - andra blommor i trädgården. Har haft ett helt gäng med de här rudbeckiorna i perennrabatten, men i år ser jag bara den här. Jag tycker den är så fin emellertid, nästan lite kungliga färger, med guldkronan och scharlakansmanteln. Blommor gör sig bäst i färg!

På återseende//Göran

Inlagt 2020-08-03 14:48 | Läst 748 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?