Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Bubbelliv

Ibland gör omständigheterna att man liksom försvinner in i en bubbla, där omvärlden blir på avstånd och inte längre lika intressant, där man bara lever för stunden och saken "and nothing else matters” (Metallica 1991, även om det kanske inte var riktigt så dom menade).

Förra veckan när jag var i Orlando, så var det barbershopbubblan som var aktuell. Vi sjöng hela tiden, med varandra, med andra, själva och tillsammans. Vi levde på konferensområdet, på vårt hotell, ute vid poolen, någon enstaka resa till stan eller till någon park, men i stort sett var det bara barbershopsång som gällde. Barbershopbubblan.

Nu har barbershopen sommarlov, även om jag fortfarande sjunger då och då - jag kan liksom inte låta bli – men då är det lätt att man går in i nya bubblor.

För mig är trädgårdslivet en sådan bubbla. Kanske inte riktigt intensiv, varken i tid eller rum, men ändå en bubbla. De senaste dagarna, sedan jag kom hem, har min tankevärld och praktiska värld snurrat kring trädgården. Jag gräver och planterar, och känner mig nästan addicted till ytterligare nya buskar och mer grävande – samtidigt som jag njuter av det som finns och som börjar blomma mer och mer nu. Men det är givande. Att sitta på altanen efter väl förrättat värv (dvs en ny buske på plats) och njuta av det begynnande prunket är belöning i sig.

Och sen är det ju väldigt givande att fotografera i trädgården!

På återseende//Göran

Inlagt 2018-07-11 22:17 | Läst 282 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder från bubblan! Sista blir min favorit. Trädgårdsfotografering är mycket givande, alla bilder i årets upplaga av min blogg är just trädgårdsfotografier. Man kan hitta mycket in på knuten om man tittar efter.
Svar från gorred   2018-07-12 16:25
Tack Christer. Trädgården är tacksam att fotografera i, samtidigt som det är svårt. Blir lätt gyttrigt. Men det finns mycket alldeles nära, helt sant.
//GöranR