Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Byte av fokus - från kultur till utsikt

Idag har det varit körmaraton på Skeppsholmen. Det är den i den gamla Skeppsholmskyrkan,  numera sedan några år centrum för kör- och kulturverksamhet i form av Eric Ericsonhallen, som man har kunnat höra 15 körer lösa av varandra under dagen. En härlig blandning mellan olika sångstilar, där blandade körer och manskörer förutom körer med bara kvinnor serverade välljud, som förstärktes av den fantastiska akustiken i det tidigare kyrkorummet. Förvånansvärt många - alltså trots det sanslösa sensommarvädret - hade hittat dit, och fick en stor dos musikalisk kultur. 

Eric Ericsonhallen ligger högt upp på kullen på Skeppsholmen, med en underbar utsikt över främst Skeppsbrokajen i Gamla Stan, Slottet och över mot de centrala delarna av Stockholm.

(Förstora)

Jag sjunger i en av de medverkande körerna, The Entertainmen, en barbershopkör, och hade egentligen med mig kameran för att spela in vårt framträdande. Det kunde ha blivit en jättebra film, om inte ljudet hade fallerat - kontakten till mikrofonen pajade! Så jag fick använda kameran till vanligt foto och fokusera på utsikten istället. 

Jag tror att det är St Clarakyrka man ser genom det stora ankaret.

På återseende//Göran

Inlagt 2013-09-08 17:01 | Läst 4325 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?