Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Día nacional de España - nationalfest!

Alltså Spaniens nationaldag, idag den 12.e oktober. Fest, stoj och glam, överallt i stan. Och fullt med folk, mer än vanligt - alla inlandsspanjorer har åkt till sina ställen vid havet, till exempel Torrevieja.

Och är det nåt som man är duktig på i det här landet, så är det fester, parader, processioner och sånt. Man klär upp sig och gör sig fin, ofta i typiska kläder - kjolar och klänningar med mycket volanger, starka färger och mycket pynt (en kvinnlig barbershopkör skulle dregla) - man tar allvarligt på det här att ha kul. 

Och på nöjesfältet bakom basarstånden var det fullt ös. Massor med stora tält med grill, gigantiska paellor, öl och vin i plastmuggar och jag vet inte vad - allt typiskt spanskt att äta fanns att äta. Och dans, i varje tält fanns en liten scen eller avbalkning där alla som ville kunde dansa. Och alla ville dansa! Det var professionella uppträdanden, och däremellan vanliga civila som gick upp och dansade varianter på flamenco, till levande musik och till inspelad musik. 

Folkfest är alltså bara förnamnet!

Och det blev inte sämre av att de var varmt och skönt - änu kl 2200 var det 22-23 grader i luften. 

På återseende//Göran

Inlagt 2017-10-12 23:52 | Läst 769 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt! Ser ut att finnas en hel del gott där.. Lagom varmt verkar det vara dessutom! Inte över +25° är min trivselgräns..
Hälsn!
Svar från gorred 2017-10-13 04:34
Tack Jan. Det fanns väldigt mycket gott där, det var precis lagom varmt och det var en fantastisk stämning.
//GöranR