Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

De e mycke nu - en uppsummering!

Idag är det måndag. Och jag kan se tillbaka på en synnerligen aktiv helg, som totalt jävar det här gamla påståendet om att pensionärer bara kan göra en sak om dagen. 

Så, i fredags vernissage på utställningen med 4 Fotografer i Gamla stan, Galleri Konsthallen. Per-Erik Åström, Krister Kleréus, Alf Johansson och Göran Tonström ställer ut personliga bilder - värt att se, gå dit!

På lördagen Trädgårdsmässan plus den här Outdoormässan plus, som avslutning, Fotoklubben Avtryckets miniutställning på Timmermansgården. Många väldigt bra bilder, bra samtal med trevliga fotografer. Mässan däremot en besvikelse med grad av mardrömskänsla.

Och igår avslutningen av Vårsalongen på Liljevalchs med goda vänner, en sedan flera år väl inarbetad tradition. Mycket folk, faktisk kö till biljettkassan. Och så här i avslutningstider var det mesta sålt av det som var intressant ur både konstnärliga och finansiella aspekter, så man kunde slappna av. Konstverken som vanligt både högt och lågt, en del som man kände igen, men jag saknade det riktigt skruvade, nåt som stack ut ordentligt som man ibland kan se på Vårsalongen. Sammanfattningsvis lite lamt, lite ljummet, faktiskt, åtminstone i jämförelse med andra år. 

Ett av de mest intressanta verken; 17 000 små träbitar, alla olika, representerande en siffra som figurerade i media om de som skulle utvisas ur landet till Afghanistan, av Skaparkollektivet Forma.

Konstverket visualiserar mängden 17 000, och framförallt att det inte bara är ett nummer. För bakom varje siffra finns det en personlighet, en historia, ett konstverk.

Formas arbetsmetodik är kollektivt skapande och styrkan i mångfalden. I verket 17 000 har detta dragits till sin spets och över 1 500 konstnärer har bidragit till produktionen av installationen.

Normalt betraktningsavstånd, kanske till och med lite nära.

Lagom skärpa! Luta er tillbaka 😊. Man behöver inte alltid se alla detaljer 😉.

Alla tyckte uppenbarligen inte att det var en direkt höjdare att gå på konstutställning. 

Och efter besöket en välförtjänt och trevlig brunch på Hasselbacken tvärs över gatan.  

Söndagskvällen tillbringades i stillhet...

På återseende//Göran

Inlagt 2019-03-25 13:16 | Läst 445 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du är då aktiv; kul!
- hawk
Svar från gorred   2019-03-25 22:42
Tack Håkan. Det blir i perioder, med perioder av stiltje (välbehövd) däremellan. Nu har det varit en sådan period då mycket har hänt samtidigt nästan, verkar det som. Och det är alltid kul.
Hälsningar//GöranR