Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Den sämsta kameran är den man har med sig men inte fungerar

På min vanliga skogspromenad igår blev jag varse ett väldigt oväsen i buskarna; det skreks och tjattrades och kvittrades. Jag stannade och tittade närmare, och såg en nötskrika som hade fått tag på en talgoxe och höll på att hacka på och i den stackars fågeln. Runt omkring en hel svärm med andra talgoxar, som flög fram och tillbaka och försökte störa nötskrikan, dock utan framgång. Till slut tog nötskrikan sitt offer i näbben och flög iväg, först till en närbelägen grenklyka för att ägna sig lite närmare åt sitt offer, som nu hade blivit en måltid, sedan flög han helt enkelt bara iväg, bort. 

Jag såg det här på nära håll, och tänkte att det var tur att jag i alla fall hade med med mobilen, i alla fall någon slags kamera - oftast går jag sådana här promenader med stavar, stavgång, och har inte med mig ordinarie utrustning - som kunde användas i detta. Men jag blev stående där med mobilen, tryckte och tryckte på avtryckarknappen på skärmen, dock utan att något hände.  Den fungerade helt enkelt inte. Till slut fick jag en bild, men då var allt över sedan länge. 

Det var oerhört frustrerande. Det hade varit på sitt sätt trevligt att kunna fånga skeendet, och känslan av att stå där och trycka utan att nånting händer var direkt retsamt. Men, jag blev också tagen av situationen som sådan, naturen är ju grym och går inte att hantera enligt människornas moraliska måttstockar fast ibland svårt att riktigt acceptera det, men det var samtidigt en häftig upplevelse, att se sådant här hända så nära och oförblommerat.

Så, inga bilder på den här situationen. Frågan är om jag ska ha med den vanliga kameran i fortsättningen, men alltså svårt att kombinera med stavgång. Eller kanske man inte alltid måste fotografera?

Så den här bilden, från Namibia för några år sedan får symbolisera naturens obeveklighet. Gamarna, som sitter och väntar på att det ska bli deras tur.

På återseende//Göran

Inlagt 2015-06-24 00:50 | Läst 1429 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Så är det! Blir alltid lite omskakad av det som trots allt är vardag i naturen. Här i kanalen har änderna fullt sjå att försvara sina små mot anfallande trutar och jag kan för var dag se hur deras antal krymper. Precis som du har jag bara en vanlig mobil på mina motionspromenader så några bilder blir det sällan.

/Stephan
Svar från gorred   2015-06-24 17:13
Man blir ju det, fast man vet att det är så det funkar. Känsla av att vilja "rädda" eller hjälpa till trots att det är fel. Nå, har fotat mer och mer med mobilen, ibland riktigt bra, men här strejkade den precis när jag behövde vilket kändes dumt.
Ha det//GöranR
Mobilen är ju bra att ha till hands, för man kan inte kånka med sig kameran vart man går, men då gäller det ju att mobilkameran fungerar! =)
Ha det så bra!
Svar från gorred   2015-06-24 23:35
Precis, det är alltså bara en liten hake ;-)
Hälsningar//GöranR