Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det finns dagar då tomten lämnar släden och renarna och går på stadens gator som en vanlig man...

Ett gammalt tomteordspråk, i stil med "Att vakna i mörkret och se Jultomten – en glädje för snälla barn", eller "Du hittar aldrig Tomten – han hittar dig", eller varför inte "Då Jultomtens släde rör sig står blixten stilla".

Kom och tänka på de här kända ordspråken, som egentligen rör en annan mytisk figur, när jag kollade igenom bilder från gatorna i Sevilla där vi tillbringade delar av julhelgen, och såg det här sällskapet. Inte alls vad jag sett från början, faktiskt. 

Intressant att se julyttringar i andra länder, här alltså södra Spanien. Mycket turister ute på dagarna, och på nätterna alla dessa nästan orimliga julgirlander och utsmyckningar som lyser upp i stort sett varenda gata. Plus avsaknaden av snö förstås, som gör girlanderna något malplacerade, det hänger liksom inte ihop. 

Som turist är man ändå alltid utanför, en betraktare på avstånd och man når ju aldrig in till landets julkulturkärna liksom. Men livet går av allt att döma vidare runt om i världen, och en kopp kaffe på förmiddagen på ett litet torg högt uppe bland de vindlande gatorna och gränderna och trapporna här i gamla Granada - de gamla arabiska kvarteren Albayzin - sitter aldrig fel, särskilt som solen skiner. 

Och en vidunderlig utsikt över Granada!

På återseende//Göran

Inlagt 2018-12-27 18:24 | Läst 2087 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt mysigt se vad ni har förr er där nere i värmen
för här i Skåneland är det mörkt ruggigt igen det var
enbart i går som solen sken.
Fortsatt mys på er.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från gorred 2018-12-28 15:14
Tack Gun-Inger. Jo det är skönt här, nästan svensk sommarvärme på dagarna, även om det kyler på lite grand på kvällen.
//GöranR
Läst för mycket Fantomen ;) men det ser mysigt ut..
Mv/Gunte..
Svar från gorred 2018-12-28 15:16
Du också? ;) Undrade just om nån skulle hitta kopplingen... Fantomen är ju en legend i seriesammanhang. Tack!
//GöranR
gunte 2018-12-29 01:36
Japp..fick ta över den när morfar läst klart, aldrig innan ;)
Bild 1, ser lite hdr-light aktigt ut, i positiv mening. För övrigt skulle jag vilja ge samma kommentar här som jag gav förra gången, med tillägget att det naturligtvis också är fotografen som ska ha äran. 😉
Svar från gorred 2018-12-28 15:18
Tack Ragnar - uppskattas:) ! Just nu åker jag med Olympus OM-D E-M 10 mkII med mZuiko 17mm/1,8 som i stort sett enda utrustning. Väldigt nöjd, väldigt lättransportabelt och förvånansvärt bra resultat.
//GöranR