Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det finns fortfarande höstfärger

Slutet av oktober - hösten har blivit en seriös årstid. Det börjar dra sig ner mot minus på nätterna här i Mellansverige, även om solen ibland skiner på dagarna och ger en illusion om att det skulle kunna vara bra väder. Och höstvindarna har nästan blåst ner alla löv, träden blir alltmer nakna och villaägarna får en massa löv att blåsa bort, och  ta hand om.

Idag lördag så sken solen från en himmel med lätta moln och det var tydliga plusgrader åtminstone mitt på dagen, så vi bestämde att dagens stora hundpromenad skulle äga rum i en av Stockholms största lungor, Djurgården, med målsättning att fika på Rosendals Trädgård. 

Det blev en fin promenad längs Djurgårdskanalen tillsammans med alla övriga stockholmare som uppenbarligen hade samma tankar som när det gällde att spendera lördagseftermiddagen. Men parken är stor, och alla rymdes. Värre blev det när vi kom fram till Rosendals Trädgård, kön till fikat nådde ut till gångvägen utanför, och det tog tid innan vi kunde sätta oss och inmundiga vårt kaffe och vår smörgås. 

Hela parken var full av färger, det fanns fortfarande träd med löv kvar och de löven sprakade i alla höstens färger, så kameran gick varm för att fånga dem. Och som bilderna som följer berättar, så blev det en orgie i höstfärgade lövträd (jag har inte fotograferat sånt tidigare i år så jag tog ut svängarna idag).

Det gick fortfarande att sitta ute, om man satt i  lä (det blåste ganska ordentligt). Och det är ju pumpasäsong, ju.

Några av de betydelsefulla kvinnorna i mitt liv, makan och Mystique, en sån där förkättrad blandras, eller egentligen en Australian Multigenetic Labradoodle, en jättehärlig hund. 

Men nu verkar det som den här tiden går mot ett snart slut. Det är minus flera grader ute nu och det hög tid att ta fram vinterkläderna. 

På återseende//Göran

Inlagt 2021-10-24 00:51 | Läst 285 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder som får en innesittare som jag att inse att jag missat det fina med hösten i år igen…
Ser ut som en skön promenad och Rosendalsfika - mums!
Svar från gorred 2021-10-24 13:18
Tack Lena. Första gången som jag kom ut "ordentligt", och med kameran på axeln. Annars mest lokala hundpromenader dör man lustigt nog inte alls ser omgivningen på samma sätt som när man tar sig nån annan stans. Och Rosendal är ju Rosendal liksom...
Hej Göran - jeg skal da lige love for, at du fik nogle flotte efterårsbilleder med hjem - WOW.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2021-10-25 01:02
Tack för fina ord, Erik! Alltid väldigt uppskattat.
Det blev en meget fin promenad i vår vackra park.
//GöranR