Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det här med våren, igen

Alltså det här med våren – den blir viktigare och viktigare med åren. Alla de små tecknen att något nytt är på gång, igen, att ljuset kommer tillbaka och dagarna blir längre och längre och man kan nästan fundera på ställa undan snöskyffeln är så positiva - det blir alldeles för lätt att ta till slitna klyschor - men livsandarna vaknar, och det känns gott. Nästa steg är den svåra avvägningen när man ska byta till sommardäck.

Men framförallt; småfåglarna är här igen. Man hör dem, luften blir åter full av fågelsång, och det verkar som de trivs bättre nu, känner sig mindre hotade när det inte finns någon katten Boris som lurar bakom något hörn. Föga anade de att de sista åren var Boris inte så mycket av fågeljägare, varken syn, hörsel eller leder tillät några större excesser i den vägen.

Så  de är tillbaka och det är alltid lika roligt. De hör till och kommer alltså förhoppningsvis att bilda familj, som de brukar och förgylla vår tillvaro bara med att finnas här. 

Någon slags trygghet under rhododendronbusken, men också mycket godis.

Men tydligen mycket gott i gräsmattan också, bland all mossa - det blir jobb för mig längre fram, förstår jag.

Och sen precis i kanten av sol och skugga - för att jävlas med fotografen?

På återseende//Göran

Inlagt 2015-03-15 19:27 | Läst 3302 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fåglar som drar sig till skuggan kan reta många fotografer:) Men visst är det skönt när ljuset återvänder och med det alla kvittrande fåglar.
Svar från gorred 2015-03-15 21:36
Precis. Och det känns viktigare och viktigare. Ett ålderstecken, antar jag, eller, vad vet jag.

Ha en bra dag//GöranR
Igår kväll körde jag "arga leken" med en katt, som tydligen tyckte att jag såg ut som någon som var sugen på det som dinglade ur mungipan. Så var inte fallet, särskilt som det var en mus som hade råkat illa ut den gången. :)
Svar från gorred 2015-03-15 21:39
Haha - känner igen situationen. Det har blivit några möss genom åren här också, som ibland har presenterats med illa dold stolthet, plus en del fåglar också, när katten var i sin krafts dagar. Men, det verkar som fåglarna känner på sig att han är borta, de är betydligt mer ogenerade nu.

Ha det//Göran R