Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det lider mot jul, eller vintern som kom av sig

Det är snart advent. Julskyltningen är på gång, man ser mer och mer julstjärnor i taket och julgirlander i allmänna lokaler. Men julstämningen har lite svårt att infinna sig när man tittar ut på marken - grått och brunt, ingen snö förutom små smutsiga rester efter snökaoset i Stockholm för några veckor sedan. Men det är ju ännu tid kvar. Som vanligt blir det väl hysteriska klappköp i sista stund, eftersom det alltid är så gott om tid kvar (vilket det alltså aldrig är...). 

Men det blir lite ljusare, både inomhus och utge med alla lampor som kommer upp.

Men här är det långt kvar. Stockholms vinterstolthet, vårt fjäll, vår skidbacke är fortfarande bar. Den är faktiskt ganska bra, och väldigt fin när snön  ligger och klart åkbar. 

Det kom ju jättemycket snö senast, och nånstans hade man väl hoppats på att den skulle ligga kvar. När man väl klarat av skottningen och fått undan de värsta plogvallarna är det ju så fint med snö på marken. Men nu är det sådär grått och tråkigt igen, ett slags varken-ellerläge.

Men man slipper i alla fall, skotta. 

På återseende//Göran

Inlagt 2016-11-24 20:19 | Läst 2213 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Göran.
Al sneen er også væk her i Roskilde, men vi vil gerne have noget, når vi er lidt nærmere den 24. december. Kun på landskabet og ikke på vejene :-)
Julehysteriet begynder tidligere og tidligere hvert år og så har vi "importeret" endu en af de mærkelige amerikanske skikke "Black Friday", som er i morgen !!! De andre er "Valentines Day" og Halloween".
Her i huset fejrer vi ingen af dem.
Hav en god aften.
//Erik//
Svar från gorred 2016-11-24 21:23
Jo man upplever ju att julhysterin kommer tidigare för vart år och b lir värre och värre. Här har vi också Black Friday - handeln skyr inga medel för att oka omsättningen och få mera sålt - håller med om maerkeligheten! Inte heller jag är särskilt intresserad.
Sen är det fint med snö, men alltså helst i naturen!
//Göran R
Färgbilderna ger verkligen julstämningskänsla, fint Göran!/ Björn T
Svar från gorred 2016-11-24 23:56
Tack Björn. Snart dags.
//GöranR
Är det Hammarbytoppen (heter den så)? Låt oss hoppas att det fixar sig med snö till jullovet! Jag tror de brukar fösöka med en snökanon om det inte finns någon äkta vara på platsen.
Svar från gorred 2016-11-25 11:07
Det finns av allt att döma flera namn; Hammarbybacken, Hammarbytoppen, liksom Hammarbacken/toppen - men, jo, det är den. Sen några år har man faktiskt ett ganska häftigt system med snökanoner som garanterar snö, givet att det är kallt nog. Och backen är populär, jag åker förbi rätt ofta och ser ofta rätt mycket folk i backen när det är snö och säsong. Och ganska läckert med en backe mitt i stan.
//GöranR
Får hoppas att snön återkommer, var visst ett rejält snökaos som jag missade.
Kaos i trafiken, men julstämning ger det.
Fort går det nu fram till jul, aldrig rusar väl tiden så fort som just då.
Svar från gorred 2016-11-25 11:34
Det är fint med snö. Men vi är ju aldrig säkra här i mellansverige och längre söderut, förutom de här snökaoshändelserna. Håller också med om den relativa hastigheten på tiden i december. Mycket som ska hinnas med.
//Göran R