Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det räcker om man har bra grejor

Att grilla rätt är en konst, vilket innebär att många gör det ännu konstigare. Det blir även här – som på så många andra områden – lätt en prylsport, förutom alla intriganta och sofistikerade sätt som man kan grilla på, olika styckningsdetaljer som får olika status, själva grillarna - kol? el? gasol?; till och med briketternas märke och ursprung spelar roll etc etc.

Men man behöver inte alltid vara så sofistikerad. Man kan göra det enkelt för sig, bara man har grundläggande och god kunskap om vad man håller på med, och bra grejor i övrigt.

Dvs det är – märker jag nu när jag skriver – precis som fotografi. Man måste ha kunskap. Och man måste ha bra grejor. Men man behöver inte alltid det senaste, man behöver inte alltid så många pixlar, eller det nyaste och snabbaste Af-systemet. Men grejorna måste vara bra, man måste känna sig bekväm med sina prylar och veta hur man gör.

Här till exempel en vanlig standardgrillning; direktglöd, ingen snake eller indirekt värme eller annat komplicerat brikettupplägg, en vanlig klotgrill (men en Weber, och Weber är ju som bekant bra grejor) med briketter från macken (svenskt lövträ), ingen märkvärdig rubb eller marinad utan salt och peppar (bara!) etc.  

Men råvarorna påkostade, glöden perfekt (även om jag fick vänta) och jag tror jag vet vad jag gör när jag grillar. Så det blev jättegott, med lite goda tillbehör och trevligt sällskap – familjen!

Och bilden tagen med mobilen!

På återseende//Göran

Inlagt 2017-08-27 20:43 | Läst 1984 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det här är ju svårt att misslyckas med, feta korvar och karré :-) Men det blir absolut gott och passar utmärkt någon gång ibland.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2017-08-27 22:11
Och hängmörad biff inte att förglömma ;). Och visst är det så, nån gång ibland. Och med rätt tillbehör.
//GöranR
Grishals och korv - idealiskt grillkött. Provade med ett helt rejält stycke sidfläsk där jag skurit svålen i fint rutmönster, det blev attans gott, knaprigt grisskinn är en delikatess.
Svar från gorred 2017-08-27 22:14
Det där med grishals - skulle köpa fläskkarré på ICA i Ängelholm men kunde inte hitta den. När jag frågade pekade expediten på en stor frys, där skylten förkunnade just "grishals". Så nu vet jag.

Och det blev jättegott med korven och den hängmörade biffen. Enkelt men gott.

Och det låter gott som du gjorde, får pröva nån gång.

//GöranR