Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Dimma i Trollbäcken

Tidiga morgnar är alltså ingenting för mig normalt, vilket är synd, eftersom jag förstått att det händer mycket, inte minst ljusmässigt i arla morgonstund. Just nu blir det till exempel väldigt fin dimma tidigt på morgnarna, beroende på våra varma augustidagar med påföljande kalla nätter, v ilket gjort att vi på sistone kunnat beundra underbara bilder med dimma,  med den här skira, lite drömska och trolska stämning som kan bli i bästa fall.

Idag var jag emellertid tvungen att gå upp tidigt, för att skjutsa makan och dottern till flyget, eller i alla fall tåget ut till Arlanda. Dimman låg tät när vi gav oss av vid 5-tiden, så pass att det inte var helt lätt att köra på sina ställen. Och den var kvar, även när jag kom hem en timma senare.

Eftersom morgonen ändå var förstörd så bestämde jag mig för att göra dygd av nödvändigheten, så jag greppade kameran och tog mig till en närbelägen liten badsjö vi har i skogen här precis i närheten, i hopp om att dimman låg kvar även där. Det gjorde den, och jag fotograferade.

Intressant nog var jag inte ensam. Jag hörde, lite till min förvåning, röster genom dimman, och när jag kom fram såg jag paret som satt på bryggan med varsin pilsner, med en brasa tänd. Vi kom i samspråk, det visade sig att de var på väg hem efter en släktfest, hade stannat här på grund av morgonens stillhet och stämning och blivit sittande och gjort upp en eld. Jag blev också kvar, det var mycket riktigt en särskild stämning och stillhet, alldeles vindstilla, med dimman som bäddade in detaljerna i omgivningen och suddade ut gränserna, och drygt en timma gick under stilla samvaro i värmen och sprakandet från elden.

Så det blev en välsignad morgon. Kaffet smakade särskilt gott, tillsammans med morgontidningen, när jag kom hem, och jag hade den här känslan av en dag som startat riktigt bra. Den blev inte sämre efter den tupplur jag ändå unnade mig efter frukosten…

På återseende//Göran

Inlagt 2015-08-22 16:54 | Läst 3133 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Att vistas i tät dimma och bara se en kort sträcka är en upplevelse som stärker varseblivningen, i alla fall som jag tycker. Bilderna speglar det! Ha det så bra i gräsänklingstillståndet.
/MA
Svar från gorred 2015-08-23 01:00
Tack Mats. Visst är det så, man får liksom skärpa upp sinnena. Och, jo, man får försöka klara sig själv... Men det får gå. Har mycket om mig, ;-)
//GöranR
Härligt Göran! Sköna bilder,om det är långsjön så har jag blött mig där många gånger,,
mvhRolf
Svar från gorred 2015-08-23 01:02
Tack Rolf - uppskattas. Tvekade mellan Långsjön och Barnsjön - bor precis emellan - men det blev Barnsjön den här gången. Får nog ge Långsjön en chans också, finns några fina ställen.
Hälsningar//GöranR
Tänk vad du fick uppleva trots att din morgon "var förstörd" efter en tur till tåget. Din första bild är strålande tycker jag. Vi var också uppe strax efter fem och ute i den tjocka dimman och körde. Det blev inga bilder förrän vi stannade och då var det småfåglar som gällde.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2015-08-23 01:05
Jo precis, och vid närmare eftertanke blev det ju en välsignad morgon, fastän min sovmorgon gått om intet. Och egentligen vet jag ju detta med tjusningen med arla morgonstund, jag har bara normalt så svårt att ta mig upp.
Det här med småfåglar är intressant, här hemma är de aktiva i trädgården vilket är mysigt - såg din blogg och uppskattar bilderna och berättelsen.
//GöranR
Vackra bilder Göran! Finns inget som går upp emot att få strosa omkring i ett dimmigt landskap! det är balsam för själen! Jag hoppas på dimma i morgon för jag tänkte gå upp tidigt jag! =)
Ha det så gott!
Svar från gorred 2015-08-23 01:07
Tack, och du har alldeles rätt Heléne. Jag önskar att jag hade lättare att komma upp, det är en skön stund. Men ibland händer det.
Du får ha det så bra på din vandring i dimman - ser fram emot bilder.
Hälsningar//GöranR
Mycket stämningsfulla bilder alla tre. En vacker plats och varsamt bildbehandlat.
Hälsningar, Bjarne
Svar från gorred 2015-08-23 01:08
Tack för fina ord. Det blev en välsignad morgon.
Hälsningar//GöranR