Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En ny gäst i trädgården

Den här lille gynnaren har varit och hälsat på några gånger, men nu verkar det som om han har blivit mer stadig i sina besök. Det är väldigt roligt, men inte utan lite blandade känslor - har hört att ekorrarna kan gå hårt åt småfåglarna och deras bon, vilket emellertid inte borde vara så aktuellt nu. 

Men han ser fin och välmående ut, vilket är roligt också. När jag var liten var den närbelägna parken, Vasakullen i Skövde, alldeles full med ekorrar, man såg dem jämt och överallt. Men sedan försvann de, och under många år var de enstaka man kunde få syn på eländiga, magra och med den förut så borstiga svansen som ett skalligt skämt. Men, det var väl någon allmän sjukdom typ rävskabben (?).

Alltnog, han är välkommen, och han hittar tydligen mat, inte bara i de stora hasselbuskarna, utan också i marken (?).

På återseende//Göran

Inlagt 2015-09-28 11:56 | Läst 2759 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Trevliga krabater! Vuxna fåglar lär dom väl inte ta så många men ägg och ungar kan jag tänka mig - dom finns ju också i träden och är ganska oskyddade om inte ingången är riktigt trång. Trevliga bilder!/ Björn T
Svar från gorred 2015-09-28 13:49
Tack Björn. Jodå - han är välkommen ;-)
//GöranR
Fina bilder på ekorren. Det ser ut som en unge på sista bilden. Vi välkomnar dem också fast de kan norpa fågelungar.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2015-09-28 22:46
Tack Lena. Det är samma ekorre på alla bilderna. Så det kanske är en unge. Vi får se om han slår sig ner här hemma, och hur det då går med småfåglarna. En trevlig bekantskap så långt i alla fall.
Hälsningar//GöranR
Det är alltid lika trevligt att se dessa när man är ute i naturen. Där fick du honom fint bland höstlöven.
Svar från gorred 2015-09-28 22:47
Tack Ingemar. Jo, det har varit tunt med dem på sistone, så det är kul att se.
Hälsningar//GöranR
Härligt fina bilder på "korren" Såg själv en korre i skogen häromdagen. Inte alltför vanliga, tycker jag. Lite som med Igelkotten, det känns som om att det blir färre av dom.
Ha det fint!
//Micke
Svar från gorred 2015-09-28 22:48
Tack Mikael. Har inte sett en ekorre på väldigt länge innan den här dök upp i min trädgård. Vi får väl se om han stannar.
Hälsningar//GöranR
Söt liten gäst du fått i din trädgård.
Vi har två som huserar på vår tomt och de är ganska så skickliga på att plundra mitt förråd av fågelfrö. Vid ett tillfälle hade de vält ut hela hinken på vår altan. Lock hjälper inte för antingen gnager de hål på locket eller lär sig öppna locket . De är kluriga de små, nu har de fått en egen liten ekorrmataraoutomat och det tog inte många dagar innan de klurade ut hur den fungerade.
Svar från gorred 2015-09-29 11:39
Jo, jag tycker det är roligt att ha besök så här. Och jag har förstått att de är uppfinningsrika och kan vara lite retsamma, men det är ändå kul.
Hälsningar//GöranR