Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Farväl Rocky, kommer att sakna dig.

DN är viktigt varje morgon, till frukosten. Det är papperstidningen som gäller, förstås. Det är nåt alldeles speciellt med att flytta på koppar och tallrikar för att ge plats åt tidningen, som man ändå får vika för att kunna läsa bekvämt. Och så kan man bläddra, bläddra fram och tillbaka för att läsa hur man vill, fördjupa sig, gå vidare och gå till baka igen.

Serier är viktigt. En gång i tiden skojade jag och sa att jag har DN för serierna skull. Då hade de en hel sida med serier, längst bak i kulturdelen. Serierna är inte sällan vrångbilder av verkligheten, skalar av och sätter vardagen på sin spets liksom. Precis det gör Rocky, som alltid varit kvar när alla andra serier undan för undan försvann.

Serien Rocky har nu tecknats i 20 år, har varit och är aktuell i många publikationer , men är nu alltså oåterkalleligen slutritad. Hunden Rocky är seriens upphovsmans - Martin Kellerman - alter ego som i alla år egentligen ritat om sig själv och sina vänner. Vi har fått följa honom som prehipster på Söder i Stockholm, hans våndor och nojor i hans liv, hans svårigheter med socialt umgänge, på landet och på resor. Ingen kan som Rocky leverera träffsäkra tankar om livet; oavsett hur banala de verkar slår de ofelbart helt rätt.

Sen är Rocky jämngammal med mina barn, vilket gett ytterligare en dimension åt serien och seriefiguren.

Men nu är det alltså slut. Efter 28/4 finns inte Rocky längre. Lite oklart vad som händer med Martin Kellerman, men han har en del planer, som man kan ta del av i en lång artikel som finns här: https://www.dn.se/arkiv/kultur/ett-hundliv-tar-slut/

Och det finns mer tankar om Rocky här: 

https://www.dn.se/kultur-noje/jonas-thente-rocky-nere-pa-tio/

https://www.dn.se/kultur-noje/efter-20-ar-martin-kellerman-lagger-ner-rocky/

 Sen är det inte bara serierna som lockar med DN. Tidningen är en av få som fortfarande har en fotografisk stab med anställda och frilansande fotografer. Söndagsbilagorna till exempel kan ståta med underbara och inte sällan mer eller mindre fantastiska bildreportage som bara de är värda prenumeration.           

 Men jag kommer att sakna Rocky!

På återseende//Göran

 

 

 

 

Inlagt 2018-04-30 03:07 | Läst 2134 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tänkte skriva några rader om Rocky och DN, men du kom före med din blogg å din beskrivning stämmer i stort vad jag tänkte skriva om Rocky! Inga nyheter e bra nyheter, men nu får man försöka hålla sig till det som finns kvar! Vad det nu är!
Allt rör sig, eller hur det e man säger! ;)
/B
Svar från gorred 2018-04-30 09:33
Det blir tommare utan Rocky. Han blev en institution. Och det är tomt med serier över huvudtaget, åtminstone jämfört med tidigare. Som en liten tröst återstår Medelålders Plus. Och serier är viktigare än vad man kan tro! //GöranR