Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Fiskeresa forts – reflektioner och vyer

Vi var fundersamma inför vädret när vi åkte i år; efter en osannolikt vacker och solig sommar  varslades om regn och rusk i de nordligare delarna av landet, inklusive fjälltrakterna.  Och nog regnade det, förstås, vi fick vår beskärda del, men regnet kom i skurar, och störde egentligen vare sig fisket eller vår upplevelse. Och som fiskare har man ju bra kläder, som står emot vatten, och min kamera har sagts vara regnsäkrad, i alla fall i viss mån.

Samtidigt innebar den lite ostadiga väderleken möjligheter till exempelvis dramatiska himlar, speglingar i vatten och de ibland mjukare och lite mer akvarellbetonade färgerna i landskapet. Så det var något man fick förhålla sig till. Och det blev inte sällan magiskt ljus på kvällarna, nästan lite kitschigt ibland. Och visst märktes det att hösten är på väg, lite dystrare, lite mer blygrått över vattnen.

Och sen en fiskebild, förstås... Inte nån av de största, men gott och väl keeper size, roligt motstånd i strömmen, och precis lagom i pannan.

På återseende, igen - I'll be back//Göran

Inlagt 2013-08-18 11:11 | Läst 1692 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Härliga bilder, åker själv iväg i början på september på en 10 dagars flugfisketur till Norge . Med lite tur har vi framgång i harrfisket.

Hälsningar Björn
Svar från gorred 2013-08-18 14:06
Tack - ha det så härligt. Skitfiske!//Göran