Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Flugfiske i Jorm

Tvättmaskinen går varm just nu – det samlar på sig när man är borta en vecka i vildmarken, fastän vi faktiskt bodde kungligt i hyrd stuga med allsköns bekvämligheter i år, det fyrtionde året i rad som vi kommit iväg. Vi har haft våra söner med i olika omgångar, och i år var det faktiskt en sonson med, ända från USA. Det ger lite perspektiv. Det var grabbens första riktiga flugfiskeupplevelse, och han krönte den med den äran, med flera fina fiskar.

I år åkte vi tillbaka till en gammal favoritplats, Jormvattnet, strax ovanför Gäddede (där vi stannade på uppvägen och hemvägen och fiskade i Muruån, en annan favorit). Jag har haft tillfälle att njuta av utsikten över Jormsjön ett antal gånger, och jag tycker fortfarande att det är en av de vackraste vyerna jag vet. Det är lätt att komma tillbaka till Jormbygden. Vi har varit här flera gånger och har våra favoritvatten när det gäller både rinnande vatten och tjärnar på fjället. Dessutom är det en vänlig och varm atmosfär i hela bygden, som aldrig förnekar sig, varifrån man än kommer. Här är det också Telialand, så vi som har andra abonnemang får det extra lugnt och skönt.

Så nu är alla batterier laddade, några dagars ytterligare ledighet, sen får man njuta av minnena av alla de stora fiskar som slet sig, alla de som till slut kunde tas ända fram, och de som faktiskt hamnade i pannan. 

Fiskestigen till Myrskalstjärn går över myrmarker som var ännu sankare än vanligt på grund av allt regnande.

En blek sol försöker förgäves ta sig genom molnen...

Tjärnen ligger och väntar på oss, med Jätten Jorm i bakgrunden.

Och så älvdansen över sjön framemot kvällen. Dags att dra sig hemåt över myren igen.

Till slut blev det några stycken sådana här, lagom storlek för pannan när de blivit fileade.

Det kommer mer från fiskeresan. På återseende.

Inlagt 2013-08-15 20:49 | Läst 5482 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Härliga bilder och en riktigt fin fångst där! Ha dt!//Perran
Svar från gorred 2013-08-15 21:53
Tack, jo det blev en härlig fiskeresa.
Jorm är en fantastisk plats i mitt tycke.. Speciellt på vintern.
Svar från gorred 2013-08-15 21:55
Har förstått det. Varit där många gånger men aldrig då. Kan dock gott tänka mig fantastiska skoter- och skidleder, plus ett häftigt isfiske på endera Jormsjön eller nån av alla tjärnar - typ Holmtjärn, eller hur?
Haifisch 2013-08-16 18:01
Stämmer bra det. :) Senaste besöket så hade det precis kommit 60-70cm nysnö. Skotrarna fick det jobbigt men ack vad vackert och speciell stämning det var.
Vackra bilder och fin fisk. Vilka vyer!
Ser fram emot resten av berättelsen /Björn
Svar från gorred 2013-08-15 22:46
Tack. Det kommer mer :)