Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Fotografering med objektivlocksobjektivet

Så jag tog med mig mitt objektivlocksobjektiv på min EM-5  på en lunchpromenad på Liljeholmskajen i Stockholm.  Det var gråväder, med ganska tunga moln, där man ändå kunde se solen lysa igenom korta stunder (som jag missade). Kallt och lite ruggigt som det gärna blir med temperaturer bara strax över nollan så här framåt vårkanten, utan någon snö som isolerar eller lyser upp. 

Liljeholmskajen, eller Årstadal, är ett tämligen nybyggt område. På ena hållet är det bostäder, restauranger och affärer, åt det andra hållet är det arbetsplatser, restauranger och lite färre affärer. Det finns ganska gott om öppna platser med olika typer av konstverk, men inte några riktiga grönområden eller parker, vilket är synd och en klar planeringsmiss. Kajen erbjuder emellertid en trevlig strand- eller snarare kajpromenad, som flitigt utnyttjas, året om som det verkar. 

Nästan det första som mötte mig var dessa tre frodiga damer, som möjligen solade sig.

En liten japansk trädgård som försöker övervintra.  

Några böcker utslängda på gatan, symboliserande - ja vadå? Kunskapsföretag kanske?

Några cyklar som var lite slarvigt parkerade utanför en marina med övervintrande båtar.

Långa härliga träbryggor längs kajen, som gjorda för att sitta och gotta sig i solen. Lite glest idag, dock.

En spegelselfie till sist, i ett av de installerade gatukonstverken. 

Lite tveksam känsla till objektivet. Kameran blir diskret, och nästan fickvänlig, men jag saknar att ställa in, fokusera och exponera. Och, kvaliteten lämnar en del över, tittar man närmare är skärpan inte så häftig. Men, jag kommer att fortsätta med det. Har en tanke om att det möjligen kan vara ett fotopromenadsobjektiv. Kanske man får programmera om sina preferenser.

På återseende//Göran

Inlagt 2015-02-25 09:00 | Läst 4246 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härliga bidler, och Selfien var ju rolig! =)
Ha det så bra!
Svar från gorred 2015-02-25 22:11
Tack Heléne. Det var faktiskt lite roligt att pröva nåt nytt.

Ha det//GöranR
Intressant! Objektivet är för bra för att använda som "holgavariant", men inte i klass med övriga objektiv för vanligt bruk. Men, som du skriver, kanske användbart som fickvänligt fotopromenadsobjektiv.
Svar från gorred 2015-02-25 22:12
Precis vad jag tycker också. Fortfarande lite tveksam, men det här kan vara nyttigt. I dpreview förslog man att pröva Art Filters med det här objektivet, kanske kan vara nåt. Vi får se.

Hälsningar//GöranR
Men titta, här fanns det bilder. Inte illa för att vara ett objektivlock ;)
Svar från gorred 2015-02-25 22:14
Precis Jan-Olof, några bilder blev det. Vi får se hur den presterade inomhus också. Med tanke på hur det är byggt, så är jag också lite förvånad över resultatet.
Ha det//GöranR