Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Gatufotomusik. Eller gatumusikfoto?

Jag är alltså inte bara fotograf. Jag sjunger i kör också, rättare sagt barbershop - som kanske har framgått sedan tidigare.

Barbershop är ju en form av av fyrstämmig capellamusik, dvs man sjunger utan instrument eller annat ackompanjemang. Liksom i många andra musikformer tävlar man i barbershop. Så här på våren drar man ihop till tävlingskonvent, i år i Växjö. Tävlingarna är kvalificering till de internationella mästerskapen i USA.

Den här helgen är för oss som sjunger barbershop ett eldorado och ett direkt oblygt frossan de i sång i alla former, konstellationer och stämmor, dvs med förbehåll att det handlar om den speciella formen som kallas barbershop. Och man är rätt trött efteråt.

Vid något tillfälle under den här helgen går vi ut på stan och sjunger för allmänheten. Det brukar bli en försvarlig mängd sångare, en mäktig kör och det brukar vara bejublat av allmänheten. 

På återseende//Göran

Inlagt 2017-04-23 19:02 | Läst 1987 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tufft, men jag antar att det är uppskattat med sång en kall vår! Det värmer säkert.
/MA
Jo det är uppskattat! Tänk dig uppemot 100 människor som plötsligt börjar sjunga mitt på gatan, och det låter bra. Det är fantastiskt roligt.
Tack för kommentaren, Mats.
//GöranR