Gräddig fisksoppa med saffran (och lite annat...)
Ikväll gjorde jag, inspirerad av Kockarnas Kamp på TV en fisksoppa där jag hittade receptet på deras hemsida, dvs TV4's hemsida för Kockarnas Kamp.
Det är alltså en tävling (suck!) där landets bästa kockar tävlar mot varandra, inte så mycket i att laga mat, utan mer om själva kökshantverket; skära, stycka, koka, hugga, smaka etc. Mer och mer har jag börjat tycka det är ett trevligt program (trots det här hysteriska som man alltid ser med tävling och utslagning), och jag blir direkt imponerad över vilka skickligheter de här kockarna besitter i grunden för att kunna laga mat. Det visar om inte annat, hur viktigt det är att kunna grunderna snart sagt i vad man håller på med - tydligt inte minst när det handlar om fotograferande!
Det lagas inte så mycket mat i programmet, men det finns ändå en del fina recept att utgå från på hemsidan, man turas om att bjuda sina kollegor på middag varje programkväll.
Och så hittade jag det här.
Nu har jag lite svårt att lämna recept i fred, det hamnar alltid en del annat också i grytan som inte stod med från början. Man kan väl säga att det blev en matig fisksoppa, men utmärkt god, inte minst med saffran och andra kryddor och tillsatser.



Saffran e en bra krydda! Litet dyr bara!
/B
Ja, man lär bli intelligent av att äta fisk(?) Sa i alla fall min mormor när jag var lite. Fast, f-n vet...
Saffran används för lite. Och man behöver inte ta så mycket.
Det blev väldigt gott.
//GöranR
Tack LO. Det finns många varianter, att ha i skaldjur och musslor är inte dumt alls.
//Göran R
Hälsningar Lena
Tack Lena. Jodå, grädde förstås (går det utan? ;) ), plus faktiskt lite rökt sidfläsk i små bitar som fick fräsa med grönsakerna i början...
//GöranR
Håller med, och jag ser det gärna. Imponeras av deras skicklighet med redskapen och tycker att det är intressant att höra dem berätta om sig själva och sina liv i köket. Och eftersom jag också är intresserad av mat och matlagning så...
Reflekterade ändå över att det är mycket tävlingar och utslagningstävlingar i TV, vad man än visar, och gjorde mig lite lustig över det.
Soppan blev suverän, faktiskt. Bra grundrecept. Roligt att det syntes.
//GöranR
Tack Björn. Det var ett bra recept, och min fru var nöjd!
//GöranR
Tack Helène. Det blev riktigt gott.
//GöranR
Jag gör ofta saffransfisksoppa el. det blir mer som en gryta med alla ingredienser som hanar där i. Och det där med att följa recept är jag hopplös på, skall alltid ändra eller tillsätta något.
Det viktigaste när man gör denna typ av mat är att göra MYCKET !
För det smakar alltid bättre dagen efter när allt har gosat ihop sig :-)
ing-marie
Tack Ing-Marie, uppskattas. Och vi tänker tydligen lika när det gäller mat, recept etc. Kul!
//GöranR
Ser förödande gott ut, läckert fotograferat. Def är så att snålvattnet rinner till och det börjar knorra i nagen.
Vad roligt att höra, tack Margareta. Sen är det precis som du säger, ett recept är en vägledning, en anvisning... Och det är mer i den här grytan än vad som stod i ursprungsreceptet. Och den kommer inte att se likadan ut eller smaka likadant nästa gång ;)
//GöranR