Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Gräv där du står

"Gräv där du står" är ett uttryck som jag stötte på på 70-talet, framförallt när det gällde vetenskapliga undersökningar men också när det gällde att skriva och dokumentera. Finessen var att man inte behövde gå längre än till sin närmiljö för att hitta frågor som var värda att undersökas och utgå från närliggande kunskap och kompetens, att undersöka och dokumentera där man faktiskt lever.

Höstfärgsjakt är ett annat, i dagarna väldigt aktuellt uttryck, som myntats här på fotosidan. Skogarna och parkerna och alla träden brinner i sina vackra höstfärger, och det är lätt att man springer för långt för att hitta de vackra miljöerna. Ofta finns de rakt framför näsan.

Så jag gick ut i trädgården. Där prunkar det fortfarande, men inte som i somras av alla blommorna, utan mer och mer får blad och löv de vackra höstfärgerna i rött och gult (även om det finns blommor kvar fortfarande). Och höstlöven lägger sig på gräsmattan och skräpar till synes ner, men bjuder samtidigt på en mosaik av andra färger än den gröna gräsmattan, och blir undan för undan  näring och mylla.

På återseende//Göran

Inlagt 2017-10-15 19:59 | Läst 877 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vackert dokumenterat Göran! =)
Svar från gorred 2017-10-15 21:20
Tack Helène - uppskattas.
//GöranR
Smukke smukke efterårsbilleder Göran.
Og en fin tekst.
Mvh. Erik.
Svar från gorred 2017-10-16 00:28
Tack Erik för din positiva kommentar. På något sätt är det ändå en trevlig årstid.
//GöranR
Hösten har ju sin palett med färger och den är även om den är kort intensivare än sommarens grönska. I dag har vi haft en strålande dag här i Lindesberg och jag har också tagit några bilder i min Höstträdgård.
Ha det gott/Stig
Svar från gorred 2017-10-16 17:31
Jo hösten är också en fin årstid, på sitt sätt.
//GöranR