Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Här kommer det en viking, och ingen liten pluddeludelutt...

En selfie, eller inte egentligen - bilden tagen av Johan W, fast med min kamera (mobilen). Så upphovsrättmässsigthade det varit lite tveksamt om jag inte fått fri förfoganderätt över bilden. 

Den kör jag sjunger i har en del sådana här hyss för sig. Vi heter The Entertainmen, och har alltså ett ansvar att underhålla. Och det gör vi. Vi har ett kocknummer också, men här alltså vikingar, vilket är högeligen intressant och exotiskt, inte minst för utländska sällskap. Det här är från Skansen, Högloftet, och i lussetider, och vi brukar bli engagerade just för detta. 

I övrigt strävar vi efter att sjunga barbershop och annan körmusik så bra vi kan, med vanliga kläder, kostym och skjorta. 

Och det är roligt att klä ut sig. Det är speciellt att klä sig och agera i en annan roll, det ger en trevlig  känsla av att kunna gå utanför sitt vanliga jag och vara någon annan eller något annat. 

Och det har varit roligt att kolla på nätet angående utrustningen, hur man ska vara klädd och hur man ska fixa sina kläder. Det finns i och för sig inte så jättemycket om just vikingar, men desto mer praktisk information om medeltidskläder, med mönster och allt - just det här rollspelandet, lajvandet, med medeltidstema är ju riktigt stort i vissa kretsar, fortfarande. Och medeltiden är ju inte så olik århundradena innan, dvs vikingatiden. 

Och rubriken; Minns ni Sigge Fürst? Han sjöng den här sången, kan det ha varit 30 eller 40-talet.

På återseende//Göran

Inlagt 2017-12-16 20:27 | Läst 3322 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Du är dig inte riktigt lik!
/MA
Svar från gorred 2017-12-16 22:39
Kanske mitt rätta jag? ;)
//GöranR
Med all säkerhet så tillhör han haplogrupp I-M253, precis som jag.
Svar från gorred 2017-12-17 10:13
Absolut. Och sannolikt också jag, eftersom den gruppen överväger i Västra Götaland och jag är född och uppvuxen i Skövde. Men vikingar är vi allihop ;)
//GöranR
Har du doppat skägget i choklad eftersom du suger på det? LO
Svar från gorred 2017-12-17 10:11
Det hade smakat bättre, sant! Det är ett sjå att hitta ett läge så att mustaschen och skägget hamnar i en position att man kan sjunga samtidigt.
//GöranR