Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Höstlov. Och korta dagar är OK bara det är varma kvällar.

Höstlov? Eller semester? Känner mig lite som Pippi Långstrump. Hon hade ju inga skollov för hon gick ju inte i skolan. Så hon var ju lite avundsjuk på de andra barnen, som ju fick skollov…

Men bortsett från avundsjuka då – jag har ju ingen ordnad semester längre. Och jag är inte bitter. Eller avundsjuk. Det är faktiskt rätt skönt att kunna bestämma själv.

Och vid den här tiden brukar vi åka ner till Spanien några veckor.

Nu är det ju inte mycket av höstrusk i Sverige, som det brukar vara och kan vara, men det är skönt ändå att åter uppleva sommaren, med varmt i luften och i havet, där man klarar sig med kortärmat och shorts och kvällarna fortfarande är ljumma, om än mörka. Och man badar gärna, är det uppemot 24 grader i vattnet och solen skiner är det inte så heroiskt.

Olympus OM-D EM-10 mk II med mZuiko 17mm/1,8. 0,4 sek vid f/1,8 handhållet.

Kom sent hit igår kväll. Makan var redan här och hade förberett. Men innan jag gick till sängs var det så ljuvligt att sitta ute på terrassen med en kopp te och lite ost och oliver och titta på himlen och stjärnorna. Lite lustigt – just att komma iväg bjuder alltid lite motstånd. Men när man väl är här känns det väldigt självklart. Och väldigt avkopplande.

Idag lite planlöst omkringströvande på stan för att säga hej och göra lite ärenden.

Stan – Torrevieja – på Costa Blanca är byggd på en gammal fiskeby. I området finns en stor salttillverkning, men inga andra industrier. Området mellan saltsjöarna och havet bildar liksom ett mikroklimat med väldigt ren luft. På 90-talet byggdes det mycket och Torrevieja blev en resort till främst inlandsspanjorerna som kommer hit till havet på sina ledigheter och helger. Det finns rester av den gamla byn lite här och där.

På återseende//Göran

Inlagt 2018-10-18 16:41 | Läst 831 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej, Goran.
Jag avundas dig! Men å andra sidan är det bra för dig. Jag ser dina bilder och läser din text medan jag tänker på de många åren vi åkte till Teneriffa.
Jag önskar dig en underbar semester i värmen.
Mvh. Erik.
Svar från gorred 2018-10-18 17:21
Tack Erik. Uppskattas!
//GöranR
Håller i stort sett med, då vi va där förra veckan!
Så ha det så bra!
/B
Svar från gorred 2018-10-18 19:53
Härligt. Tack!
Ha det//GöranR