Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Hummelparadis

Undrar om humlorna vet hur bra de egentligen har det! Här i trädgården ter sig deras liv (i mina ögon) som en gigantisk sån där Ät-Så-Mycket-Du-Orkarbuffé, särskilt när det gäller våra rhododendronbuskar som nu blommar efter varandra. Men det är bra. Det är bra att insekterna får möjlighet att flyga från blomma till b lomma, käka nektar och smeta ner sig med pollen till nästa blomma, så vi håller igång livscyklerna. Det är bra att humlorna och andra insekter finns som mat för fåglar och andra djur, och det är bra att vi har den här naturens ordning vi har. Men, då måste vi ha insekter, exempelvis humlor. Och det är gott om humlor i år verkar det som.

Märker ändå att det är precis som förut. De flyger snabbt och nästan nervöst, in och ut i de olika blommorna med minimal chans för fotografen att fånga dem på bild. OM det nu är för att det går så snabbt inne i varje blomma, eller om utbudet är så stort att de inte kan göra nåt färdigt innan de går på en ny rätt (som jag ibland kan känna inför ett dignande julbord, till exempel, vilket gör att jag undviker julbord och liknande, jag vet att jag inte kan låta bli allt, och då alltid mår dåligt efteråt...).

Nå, här är några av förutsättningarna:

Och här är man redan inne på det småvarma, verkar det som. Och med tanke på suddigheten har det redan blivit några "lille en".

(Något tilltweetad i Color Efex Pro)

På återseende//GöranR

Inlagt 2015-06-15 23:43 | Läst 2563 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det är inte bara gott om humlor i år, dom är stora också! =)
Ha det så bra!
Svar från gorred   2015-06-16 07:39
Tack Heléne. Det kanske är ett "hummelår" (finns sånt?) :-)
Hälsningar//GöranR
Det surrar rejält i buskarna hemma, fina är dom men svåra att fota, sitter ju aldrig stilla:(
Fina Rhododendron!

Kenneth
Svar från gorred   2015-06-16 07:42
Tack. Håller med, de är riktigt kvicka när de flyger in och ut bland blommorna. Var ute väldigt tidigt idag, och då var de faktiskt lite slöare, när det inte var så varmt. Men svåra att fånga i alla fall.

Hälsningar//GöranR
Humlor är trevliga och ack så nyttiga. Härlig blomsterprakt i din första bild.
Svar från gorred   2015-06-16 16:18
Tack. Insekterna är synnerligen viktiga, precis.

Ha det//GöranR