Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

I hungriga humlors sällskap

Det här med att sitta ute och äta, eller dricka kaffe, eller i alla fall kunna vara utomhus i samband med mat- och hushållsaktiviteter är väldigt speciellt. Åtminstone för oss nordbor; med tanke på vårt klimat blir det lätt att vi kanske glorifierar det beroende på att det inte är så ofta vi kan göra det. 

Jag betraktar mig som någon slags friluftsmänniska, är van vid att vara ute, att sitta på en stubbe och dricka termoskaffe, eller till och med göra upp eld och ta fram sotpannan. Det kanske inte låter så märkvärdigt då att äta frukost på altanen, men, man  är faktiskt utomhus, himlen till tak, den stora eken och hasseln som väggar - det begränsar inte som inne, och att man får ta del av det som händer runt omkring i trädgården med alla ljud, alla dofter, alla synintryck, alla fåglar som flyger omkring, alla insekter som surrar mellan blommorna i rabatten, vindens sus...

Så b lev det en sån där dag igen, med sol redan på morgonen, eller förmiddagen, med frukost och förmiddagsfika ute, på altanen. Tidningen var med, parasollet uppspänt för lagom skugga. Men ändå lite svårt att sitta stilla och koppla av. Med rabatten och alla blommor i synfältet låg det nära till hands att ta fram kameran, fota blommorna ur olika vinklar, dra nytta av det fortfarande lite sneda förmiddagsljuset, försöka fånga humlorna när de fladdrar från blomma till blomma i sin jakt på nektar eller vad det är som de samlar.

På återseende//Göran

Inlagt 2015-08-13 13:22 | Läst 915 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?