Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

I trädgården efter regnet - med vidvinkeln (makro?)

Det blir ett särskilt lyster i trädgården när det regnat och solen bryter fram. Och just nu börjar det prunka. Rhododendronbuskarna avlöser varandra, pionerna har slagit ut (en del) och andra blommor som jag inte vet eller kommer ihåg namnet på är på gång. Och det blomstrar i mitt nyanlagda stenparti. Det är väldigt spännande att se vad som kommer upp, en del möts med förvåning, annat med ett igenkännande leende och ibland med en suck av lättnad - så den klarade sig ändå...

Upptäckte vad nära man kan komma med vidvinkeln, blir nästan som ett makroobjektiv. Lite kul att öva sig med det objektivet.

Det blir en del varv i trädgården varje dag nu.  Vilket i och för sig går fort, den är inte så stor. Men detta med att släppa fram sin inre trädgårdsmästare är fortfarande nytt för mig, och lika förunderligt varje gång. 

På återseende//Göran 

Inlagt 2016-06-17 22:04 | Läst 2306 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Visst är det fint, fina bilder från en vacker trädgård!/ Björn T
Svar från gorred 2016-06-17 23:29
Tack Björn. Det är nu när jag har tid med trädgården bättre som jag dels kan ta tag i den och också uppskatta den bättre. Och roligt at testa min fortfarande ganska nya vidvinkel.
Hälsningar//GöranR
En trädgård, om än inte så stor, är ändå en oas där man kan koppla av. Fina bilder, där inte bara efter-regn-lyster framgår utan får mig också att känna dofterna. Förstår att du njuter och det finns ju alltid massor att fotografera.
Önskar jag hade en liten trädgård men gläder mig åt lite blommor på balkongen. Blommor som får humlebesök som både jag och mina sambor uppskattar - fast på olika sätt :).
Med vänlig hälsning Christina
PS.(Samborna är två pälsklädda av tigrars stam).
Svar från gorred 2016-06-18 00:11
Jo, det är verkligen min oas. Det första jag gör när jag kommer hem är att ta ett varv runt huset och kolla läget. Det är dofterna, ljuden med vindens sus i träden, fåglarna och grönskan med alla blommorna. Vi hade en panter förut, han trivdes också i trädgården, det var hans kungarike. Han lät oss nådigt bo där, om han fick mat och gos. Och precis, det finns alltid massor att fotografera.
Tack Christina!
//GöranR
I trädgården kan man hitta hur många motiv som helst och byter man objektiv blir det helt nya motiv, igen. Man behöver inte åka så långt bort för att få till fina bilder. Titta t ex på Marianne Bengtsson Rosanders bilder. Väldigt många är tagna i skogsbacken bakom hennes hus eller på tomten.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2016-06-18 11:42
Egentligen är det så. Och sannolikt alltså bra för kreativiteten att försöka variera sig inom ett givet område, både med utrustningen och när det gäller vinklar och perspektiv, tidpunkter på dygnet etc. Och trädgården är ju aldrig stationär, den ändrar sig hela tiden. Ibland glömmer vi bort det som finns i vår omedelbara närhet, vilket kan vara långt bort för andra ;).
Hälsningar//GöranR