Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Illalla sauna-aika… Och utställningsvåndor

När kvällen kommer är det tid att bada bastu lärde jag mig inte minst i Tornedalen, och det gäller fortfarande. Sen smakar middagen!

Lång promenad med M. Och när vi kommer hem är bastun varm. Det finns få saker som slår det så här en fredagskväll. Mindfulness är ju ett begrepp som är aktuellt i dag, att fokusera på nuet, att stänga ute alla andra tankar som stör och skaver, och bara vara.

Det finns få bättre sätt att hamna i mindfulness än bastun efter att man gjort nåt, jobbat i trädgården, gått en lång promenad eller så. Man känner hur värmen saktar ner rörelserna, och när den varma ångan när man slängt vatten på stenarna, löyly eller snarare löylyä, sveper sig om kroppen sipprar alla tankar bort, man sjunker ner i sin egen värld och bara är. Och sen en liten cigarill på förstubron med ett stort glas vatten (för vätskebalansens skull, öl fungerar också men vattnet är viktigast), så ser man världen ur ett helt annat och vackrare perspektiv.

Nu är det alltså bara en vecka kvar till utställningen på ABF-huset i Sötälje, där jag fått äran att vara med, bland alla välmeriterade och duktiga fotografer. Det är fotofikagänget i Viksängen, fiket i second handaffären, som kom på idén, och sen har ordnat att den blir av.

Väldigt kul att få vara med, men nu när det närmar sig så blir ju frågan; -Vad ska jag ställa ut? Hur ska jag kunna välja bland alla mina bilder, vad vill jag visa? Vad kan jag visa?

Plötsligt har jag blivit väldigt självkritisk, jag har suttit länge utan att hitta nåt som jag tycker kan duga för en utställning. Mina barbershopbilder kan jag ibland vara lite stolt över, men de är ju möjligen obegripliga för vanligt folk som inte har någon koppling till den sporten, och i övrigt tar jag ju mest bilder som berättar vad jag har för mig här i livet – vilket jag upplever torde vara av noll intresse för andra (även om jag ibland kan tycka att jag lyckas någorlunda) …

Men nu har jag bestämt mig. Resan till Namibia 2013 gav ju många upplevelser och resulterade i många bilder, inte minst sanddynerna i Sossusvlei och besöket hos himbafolket, ett seminomadiserande folk som lever inte långt därifrån, innanför Skelettkusten. De bilderna kan jag stå för, det är bilder som jag tycker om att ta; människor och natur.  Visserligen finns säkert miljoner likadana bilder runt om i världen, det är populära turistmål, men ändå.

Ett litet smakprov.

På återseende//Göran

Inlagt 2020-01-24 23:05 | Läst 1802 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint blogginlägg! Ja, kustöknen är fin, och besök i Himbabyn känns exklusivt.
Jag var där 2008.
- hawk
Svar från gorred 2020-01-24 23:37
Tack Håkan! Namibia var en upplevelse, Sossusvlei, himbafolket och öknarna och de stora parkerna med allehanda djur (the big five!)men också en instickare till Botswana och Okavangodeltat lämnade spår hos mig.
//GöranR
Hej Göran.
Jeg har aldrig været i sauna, men din beskrivelse lyder meget fristende og behagelig.
De foto eksempler, som du viser her, er jeg sikker på egner sig til udstilling, hvor som helst. Pøj pøj med den udstillng.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2020-01-24 23:40
Tack Erik - jo jag hoppas det. Har skrivit ut dem nu och ska hämta dem inom kort ! Bastu är nåt speciellt om man lärt sig och är van, men det är inte alla som gillar det.
Ha det//Göran
Åhh! En bastu. Och en tjeck på verandan. Jag borde åkt ut till ön. Jag tycker att du kan satsa på Namibiabilderna. Sant det finns många sådana men en bra bild behöver nödvändigtvis vara unik för att vara bra.
Lycka till i Sötälje (som ligger lite utanför min aktionsradie vid tillfället)
Svar från gorred 2020-01-25 00:47
Jo jag gör det, dvs satsar på Namibia, men gott att få stöttning i det!
Och sen, det finns sådana där små livets glädjeämnen som förhöjer stämningen i tillvaron. Bastun är en sådan pärla.
Tack för kommentaren!
//GöranR
mombasa 2020-01-25 10:27
Det ska naturligtvis stå inte unik i texten. Såklart.
Svar från gorred 2020-01-25 11:04
Ja, förstås. Var tvungen att gå tillbaka till texten, och såg då. Märkligt vad vi "fyller i" med vad vi förväntar oss att det ska stå, det var alltså först vid återgenomläsning som jag såg.
//GöranR
Väldigt fina och spännande bilder! Kommer säkert bli en succé.
Lycka till.

MvH
Johnny
Svar från gorred 2020-01-25 03:17
Tack Johnny. Uppskattas!
//GöranR
Fina bilder Göran! ska bli riktigt roligt :)
Svar från gorred 2020-01-25 11:05
Tack Ronny!. Jo, verkligen. Ser fram mot.
//GöranR
Svar från gorred 2020-01-25 11:07
Roligt. Han skulle skicka ett exemplar av tidningen, den här var ju låst.
ronny vervaart 2020-01-25 18:14
Synd den var olåst i morse
Svar från gorred 2020-01-25 23:07
Jag hittade den till slut. Bra artikel!
Spännande bilder Göran, fina och intressant :)
Svar från gorred 2020-01-25 23:08
Tack Joakim. Det var en häftig resa!
//GöranR