I Helg och Söcken

Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tema 241 Renovering (100/365)

Cartagena är en kuststad i den södra delen av Costa Blanca. Under de första århundradena av vår tideräkning, och dessförinnan spelade staden en stor roll med ett strategiskt läge. Därefter har den haft långa perioder av endera blomstring respektive förfall. De senaste åren har staden återigen blomstrat och man har tagit stora tag för att att bygga om, renovera och bygga nytt, vilket är väldigt tydligt när man går omkring i stadskärnan. Det finns mycket historia i staden.

På återseende//Göran

Postat 2014-06-24 15:57 | Läst 2984 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tema 125 Kamouflerad (99/365)

Fortsatt inlägg i Fotoutmaningen, 365 Foton 2014.

Kanske lite oortodoxt, men då man inte ser nånting av vem det är, så är det ett ganska bra kamouflage...

På återseende//Göran

Postat 2014-06-24 15:49 | Läst 1194 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tema 21 Blåbär (98/365)

Dags att dra igång Fotoutmaningen igen. Den har legat nere - har blivit så mycket annat fotograferande. Men, vore synd att lägga av. 

Så nu publicerar jag lite bilder under rubriken Fotoutmaningen 2014, även om ni har sett dem förut.

Midsommartårtan 2014. Med blåbär, bland annat!

På återseende//Göran

Postat 2014-06-24 15:45 | Läst 3426 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Paradigmskiften eller nya världar

OK - en ny (delvis i alla fall) värld öppnade sig. Och trevligt hur unga tjejer bakom disken helt självklart artigt och förekommande och oerhört hjälpsamt lotsade en äldre gentleman genom sminklabyrinterna. Så, även i det här avseendet förberedd för de stora scenerna 
Något som saknas? I alla fall inte glömt minneskorten till kameran...

Vadan? Frågar sig nu möjligen, och med all rätt, vän av ordning. Jo, enkelt; min barbershopkör ska inom några dagar åka till Las Vegas för att tävla i de internationella mästerskapen.  Det är kutym att sminka sig för att stå på scenen, det har vi alltid gjort, precis som alla eller många andra scenartister. Men det står mycket på spel nu, och då det tidigare varit lite si och så med hur den där sminkningen egentligen gått till (med resultat därefter), har vi nu tagit hjälp av duktiga personer i vår systerkör, som stagat upp proceduren, och varit oss behjälpliga med råd och dåd. Och eftersom vi är närmare 90 man i kören, som ska samsas om vårt gemensamma smink, har jag, i likhet med många andra, skaffat en egen uppsättning. Och det var alltså jättekul att handla - teatersmink på Buttericks, och alla andra grejor på Apoteket (finns ju överallt annars), och diskutera färg på foundation etc med personalen...

Penslar för puder och bronze (förstärka kindbenen, ge karaktär åt färgsättningen)

Och en särskild liten necessär, eller väska att ha alla grejorna i.

Men, jag är glad över att inte behöva använda detta varje dag, som jag vet många (kvinnor) gör. Förutom att det är tidsödande - oaktat det går fortare när man är van - är det ju så fruktansvärt obehagligt att ha på sig. Nej, tacka vet jag tvål och vatten och möjligen lite balsam på kinderna efter rakningen.

Men inom kort alltså Las Vegas och de stora scenerna. Spännande, minst sagt!

På återseende//Göran


Postat 2014-06-24 03:58 | Läst 1408 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Blommor och fåglar i trädgården

Typiskt midsommarväder. Ena stunden är det soligt, solen värmer och man tar med sig kaffet ut på altanen. Men glädjen blir kortvarig, solen försvinner och det börjar regna, och bara sådär, plötsligt, blir det kallt, och man går in, med kaffet och sätter sig i köket igen. 

Samtidigt har det börjat prunka, både i rabatterna och i krukorna, en färg- och formprakt som jag uppskattar väldigt. Egentligen den bästa perioden nu, så här runt midsommar - trots vädret - fortfarande fräscht, fortfarande lite liksom på gång. Fåglarna sjunger, och är sysselsatta med att skaffa mat till boet.

Vi har åtminstone ett talgoxpar i vår trädgård, i vår fågelholk, och en koltrastfamilj som möjligen har sitt hem under rhododendronbuskarna. Hanen är flitig, men jag har inte sett hans fru förrän idag. Tyvärr hittade jag en bit av ett ägg på gräsmattan; kanske ungarna har kläckts? Eller så kan det vara Mickel Räv, som också stryker omkring här då och då, brukar se honom tidiga morgnar då jag varit uppe för att det varit svårt att sova.

Sen har jag sett en liten brunaktig fågel, storlek som en gråsparv, men mycket mer distinkt brun. Vet inte vad det kan vara, har ännu inte heller kunnat ta en bild. Men det kommer.

Det prunkar i krukorna på altanen. Men också i rabatterna, även om de inte är lika organiserade.

Koltrasthonan. För långt avstånd, för lång tid i förhållande till utzomningen - inte ens den 5-axliga  IBIS'en hjälpte.

Men, det är härligt att sitta i köket eller på altanen och det här runt omkring!

På återseende//Göran

Postat 2014-06-22 22:33 | Läst 3604 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera