Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Jo den "riktiga" kamera slår mobilen - Hammarby Sjöstad by night

Då jag dissade mobilkameran tidigare, kände jag att jag borde ta en bild med den riktiga kameran också, dvs samma motiv . 

Nu har jag egentligen ingen lust att jämföra, dvs bli alltför vetenskaplig eller noga - det är inget test - men  tänkte att det skulle vara kul att se om det blev nån skillnad överhuvudtaget. Omständigheterna ungefär desamma annars som när jag tog min mobilbilder , möjligen lite mer regn i luften som kan misstas för brus.

Sen är det en del brus ändå, det är i stort svart ute. Enda belysningen är från husen långt borta, plus gatlyktorna. Och jag är rätt nöjd. Kameran klarade sig bättre, även om min kamera inte är idealisk när det gäller mörkerbilder.

Och så - normalt betraktningsavstånd. Man tjänar föga informationsmässigt att förstora bilden för mycket. 

Betydligt fler detaljer, och mindre brus jämfört med mobilkameran. 

Lite kul med alla dessa vyer med speglingar i vatten som man hittar i Stockholm. 

På återseende//Göran

Inlagt 2019-11-26 23:04 | Läst 1628 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tycker det blev bra här! Dagens kameror klarar mycket! Gjorde själv en 'stress-ISO' test med min Z50 nyligen och upptäckte att jag fick klart användbara bilder med ISO 45600.. Brus försvinner lite och skärpan blir också lite bättre bara av att 'croppa/krympa' en bild, resten kan man ta hand om vid redigeringen!
Hälsn!
Svar från gorred 2019-11-27 11:55
Tack Jan. Visst är det så att kamerorna klara mycket. Tror inte jag hade mer än ISO 1600 här. Handhållet dessutom. Men mer detaljer, mindre brus jämfört med mobilen. Och håller för att arbetas med i Lr på ett helt annat sätt än mobilbilden.
//GöranR
Mycket läckra kvällsbilder med betydande kvalitetshöjning..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från gorred 2019-11-27 18:56
Tack Gunte! Mobilkameran i all ära - och under bra omständigheter kan den leverera väldigt spännande och bra bilder - men den "riktiga" kameran är svår att slå.
//GöranR