Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Julens färger

Vi drömmer om en vit jul, men får hålla till godo med en grön variant. Tomtens färger är röda, åtminstone den moderna tomten - våran  gamla hustomte eller vätte var ju i alla bemärkelser grå. Och inte heller den blå timmen är särskilt tydlig i det här vädret, eller ens på de här breddgraderna. 

Var ute på stan med kameran en kort sväng dan före dan, för att ta tempen på stämningen, julstressen och shoppingen bland mina medmänniskor. 

Så jag hamnade i Gamla Stan, där jag förutsatte att julmarknaden var i full gång. Men, jag kom av allt att döma för sent. Nästan tomt på folk, enstaka förvirrade turister med kamera på magen behövde inte ens trängas framför bodarna med krimskrams och brända mandlar och julkorvar. Inte ens de vanliga turiststråken bjöd på någon särskild aktivitetsgrad. Man kunde gå flera meter i taget utan att stöta ihop med någon. 

Flera nyanser av rött

Och gråskalan

En självklar selfie

Mobilkameran övervägde, fastän jag såg många vanliga kameror också. Populärt att fotografera fotograferandet, en slags metahändelse.

Tänkvärt, för 150 kronor. Men, det gäller ju också oss fotografer, lyckans fjäril för oss är motivet, eller det fotografiska ögonblicket.

Men det var trevligt att titta till stan, det är ju inte så ofta man hamnar där, fastän jag bor strax utanför. Och det är en lugn julafton, med alla barnen borta, allt i ordning och jullunch hos grannen. Nu är det en god bok eller serie och brasa och glögg som gäller. 

God fortsättning på alla helger på er allesammans där ute i bloggosfären. Och på återseende//Göran

Inlagt 2015-12-24 17:25 | Läst 2437 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Låter lugn och behagligt, ha en skön helg! LO
Svar från gorred 2015-12-25 11:34
Tack detsamma LO//GöranR