Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Kanske man skulle bli fågelfotograf ändå

Det är alltid roligt med lite extra, lite injektion när det gäller ens hobby. Och det räcker inte alltid att gå på Fotografiska.

Igår fick jag och flera med mig en sådan inspirationsinjektion. Vi fick nämligen lyssna på fågel- och naturfotografen Jan Gustafsson när han berättade om hur man tar bättre fågelbilder. Det hela var i regi av Scandinavian Photo, vi höll till i deras lokaler på Kungsholmen i Stockholm, och Jan G hade kuskat runt i alla ScandinavianPhotoanläggningar i Sverige och hållit sitt föredrag och visat sina bilder innan han landade i Stockholm. 

Jan Gustafsson är en synnerligen duktig fågelfotograf, och hade en mängd tips och förslag till att få bättre bilder på framförallt fåglar, vilket han gick igenom ganska metodiskt och illustrerade med sina egna bilder. 

Han är dessutom en väldigt trevlig föredragshållare, med en lite stillsam men underfundig humor, som ramar in hans framförande och sätter sin prägel på det.

Vi var faktiskt ganska många som var där. Flera av oss hade varit med i workshops nere i Tiveden eller Hornborgasjön och kände Janne sedan tidigare. 

Det var inte bara de spektakulära fåglarna som gällde, där finns det ju som Jan så riktigt anmärkte så många fantastiska bilder redan. Och vem kommer då på att göra ett projekt om nattskärran, en intressant fågel som bara är aktiv nattetid. Och så höra om alla vedermödor för att få en bra bild, och sedan se det lyckade resultatet...

Eftersom vi höll till i Scandinavian Photos lokaler fanns det givetvis möjlighet att handla, vilket också gjordes. Här ett snapshotporträtt på en glad och nöjd försäljare. 

Och även i pausen fortsatte diskussionen.

En helhetsmässigt trevlig och inspirerande kväll. Och kanske jag inte blir fågelfotograf ändå, men förhoppningsvis kan jag på sikt ta lite bättre fågelbilder, när det ger sig, jag vet mer nu om det gebitet än jag gjorde förut. Och det verkar roligt.

På återseende//Göran

Inlagt 2016-03-18 22:38 | Läst 2415 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?