Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Konst i det gröna

Sommartid är tid att flytta ut konsten i det fria. Även i Stockholm får man möjlighet att ta del av konst utomhus då den världsberömde konstnären Jaume Plensa ställer ut sammanlagt 30 ton skulpturer på Djurgården från sin ateljé i Barcelona . Det handlar om 3 stycken 7 meter höga kvinnoporträtt längs Djurgårdskanalen plus en skulptur i vattnet nedanför museiparken på Djurgården. Nedanför Etnografiska Muséet hittar man också verket The Heart of Rivers, sju stycken bronsfigurer som sitter och omfamnar varsitt körsbärsträd.

Konsten ger människor möjlighet att drömma. Jag har alltid förstått konsten som en väg till kunskap och som en väg som kan ge oss möjligheten att nå någonting bättre. Jag bestämde för många år sedan att mitt arbete skulle bära ett budskap om hopp’. Jaume Plensa

Där de står på Djurgården är det tänkt att Plensas skulpturer ska rikta sig mot varandra, söka varandras blickar och trots de ofta monumentala formaten inge en känsla av intimitet, vördnad och upphöjt lugn, som utställningen beskrivs.

Skulpturerna kändes ganska mäktiga, särskilt när man stod precis bredvid och särskilt huvudet i vattnet rönte stor uppmärksamhet, inte minst från alla båtar som for förbi.

Det var ganska mycket folk i rörelse längs djurgårdskanalens stränder, mest turister (stan var mer eller mindre tom), så här på midsommardagen. Allt var stängt, utom den anrika Apotekskiosken vid Djurgårdsbrunn, som emellertid hade desto mer att göra.

Det blev en både trevlig och kulturell promenad. Och vädret stod oss bi!

På återseende//Göran 

Inlagt 2018-06-23 23:37 | Läst 2476 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ser spännande ut! Får nog kika lite på detta..
Hälsn!
Svar från gorred 2018-06-24 23:10
Intressant faktiskt. Och för en gångs skull promenad på "andra" sidan kanalen. Men visst brukar du hålla till i krokarna - Isbladskärret ligger ju inte långt därifrån.
//GöranR