Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Lasternas summa blir - dygd? Dock balanserat av ryslig men intressant läsning.

Alkohol är inte bra, dvs i övermått. Och gränsen för när det är skadligt blir hela tiden lägre. Samma gäller för rökning.

Men ibland, för oss som lärt oss att uppskatta vissa njutningar i livet, så kan kombinationen vara, ja faktiskt, kanske inte nyttig, men i alla fall bra för både kropp och själ. Framförallt själen. 

Det är en annan värme här nere i medelhavsländerna, sommarvärmen i maj i Sverige till trots. Den är liksom varmare, lite mjukare på något sätt. Så att sitta på terrassen sent på kvällen, efter en god middag på stamkrogen nere på strandpromenaden i den lilla spanska staden, med en liten rom och en cigarill hör till livets absoluta njutningar. Och då är det ju inte farligt eller skadligt, utan som sagt, faktiskt bra för oss. För det vi mår bra av måste ju vara bra för oss.

Fast då får man se till sammanhanget, kontexten. Den är också viktig. Och då får man vara noga med att att man inte tar udden av njutningen genom att slösa med den. Sånt här njutes bäst i små portioner, nån gång ibland.

För övrigt håller jag på att läsa en synnerligen intressant och läsvärd bok; The Bang Bang Club - snapshots from a hidden war (ingen bild).

Den handlar om de fyra fotograferna Greg Marinovich, Joao Silva, Ken Ooosterbroek och Kevin Carter som verkade i Sydafrika på 1980- och 90-talet. De dokumenterade ofattbara fasor och vederstyggligheter i vad som hände, en situation som närmast var att betrakta som inbördeskrig, men med flera grupper inblandade som slogs med/mot varandra och dödade, men de gjorde också skillnad många gånger, drivna som de var av rättvisepatos och ställningstagande för förtryckta grupper. Den, liksom filmen, kan rekommenderas!

På återseende//Göran

Inlagt 2018-05-26 00:06 | Läst 858 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Första bilden får det att vattnas i munnen, men jag röker inte så cigarillen får vara för mig, Nu mer blir det tyvärr mest ett par glas rödvin till maten, och det passar mig bäst nu.
Har följt din resa med Hurtigruten, men har inte kommit till skott att kommentera något avsnitt ber om ursäkt för det. Det har säkert varit en fin och avkopplande resa som man kanske borde unna sig någon gång i livet.
Ha det gott/Stig
Svar från gorred 2018-05-26 13:46
Varken alkohol eller tobak i rökform har några stora platser i mitt liv normalt, eller snarare rätt så obefintligt utrymme, men vid speciella tillfällen så är det väldigt gott. Och speciellt.

Och man kan inte kommentera allt, jag är också ibland dålig på att kommentera, även om jag läser rätt många av bloggarna. Ibland hittar man liksom inte orden, eller de här snärtiga formuleringarna om det man ser och läser, så det måste vara OK. Roligt ändå om mina inlägg från Hurtigruten gav någon inspiration, det är en resa väl värd att både begrunda och göra!

Lev väl//GöranR
Lasternas summa är konstant, heter visst ett klokt uttryck.
Det gäller att balansera rätt ...
- hawk
Svar från gorred 2018-05-26 20:48
Exakt. Men för att kunna balansera måste det finnas något i båda vågskålarna.
//GöranR