Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Lyckan att bli publicerad

Vi är ett gäng grabbar (då), eller numera alltså snarare gubbar, som åkt tillsammans på en veckas fiske (flugfiske) varje år sedan 1973! Vi har fiskat mestadels i Sverige, i fjällen, i de fjällnära strömmarna och sjöarna norröver, men vi har också fiskat ganska mycket i USA; i Yellowstone, Glaciers nationalpark,  och i Addirondacksbergen bl a. Vi har några favoritställen som vi återkommer till och ett av dem är Vojmån, norr om Vilhelmina. När vi är i de trakterna har vi brukat husera på Järjagården, en blandning mellan bygdegård, värdshus och vandrarhem i en liten by bredvid ån. Vi har där alltid mötts av en oändlig vänlighet, underbar service och god mat.

Järjagården fick några av mina bilder från fisket att använda på sin hemsida, och en av dem har nu hamnat i den stora fiskeguiden, också kallad Fiskebibeln, där nästan alla Sveriges fiskevatten finns beskrivna. 

Lite lustigt faktiskt, det här med att se en av sina bilder i en allmän publikation, en märklig känsla, med inslag av stolthet och glädje. 

"Fiskebibeln" ges ut av ett mediaföretag, Compass Media, som b land annat ger ut olika publikationer till olika målgrupper för att locka turister till olika ställen i Sverige. De hade alltså hittat min bild på Järjagårdens hemsida.

Och så här blev bilden. Bildkvalitet i övrigt åt sidan; vad den visar är en stor och fin harr, flugfiskad i Vojmån, och glädjen hos fångstmannen går väl inte att ta miste på. 

Så nu vet ni vart man kan åka för att få fina fiskar. Årets resa går (tillbaka) till Tjounajokk uppe i Kaitumälvens tillflöden. Ett underbart ställe, med möjlighet till grov harr och öring. 

På återseende//Göran

Inlagt 2016-06-14 23:06 | Läst 892 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Man må bare sige tillykke. Jeg kender fornemmelsen - da jeg fik en artikel og en forside i det danske Volvo Amazon blad.
Venlig hilsen fra Erik i Roskilde/DK
Svar från gorred 2016-06-15 00:19
Tack Erik- jo, det är en speciell känsla.
Hilsen fra//GöranR
Grattis Göran,
just bilder i tryck känns verkligen kul när man får dem i sin hand.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2016-06-15 12:21
Tack Lena, verkligen kul, blandning mellan glädje och stolthet.
Ha det bra//GöranR
Fin läsning och fin bild!
Men va e det för fel på Rogen då? ;)
Vad gäller firren, Harren alltså, de min favorit!
Jag får för mig att den e svår att transportera?
Stämmer det?
Jag menar, den skall ätas direkt!
/B
Svar från gorred 2016-06-16 13:14
Tack Bengt. Rogen är aldrig fel. Helt säker på att vi varit i det området tidigare under våra resor - det har ju hunnit bli några sedan -73!
Harren är speciell, den ska ju enligt talesättet ätas "inom hörhåll från där den fångades", och det är mycket riktigt så att den inte tål att sparas, alls. Den ska ätas färsk, men då är det en fantastisk smak, med en faktisk doft av timjan, vilket också avspeglas i det latinska namnet Thymallus Thymallus. Det är väl därför vi aldrig ser den i fiskdiskarna här.
Hälsningar//GöranR