Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Mer från (än?) Järna

Sommar, semester, solen skiner från en klarblå himmel och det är varmt utan att vara för hett. En bra dag för en utflykt, och hustrun ville se mer av Järna, eller snarare antroposofernas anläggning i Ytterjärna, så vi åkte dit. 

Promenad i parken, mäktigt ljus mellan de stora träden med färger som kommer mig att tänka på nån annanstans, utan att jag för den skull är riktigt klar över var. 

Reningsdammarna nere i ekoparken ser ju inte för roliga ut, samtidigt som det är fint att promenera i den lummiga grönskan, Tyvärr fungerar de inte enligt uppgift fullt ut adekvat i sitt arbete att rena vattnet från kemikalier.

Jag är förtjust i den här skålarna, som i serie bildar små vattenfall; vattnet rinner ner i skålen, svirvlar runt och fortsätter ner till nästa nivå, pecis som en bäck i naturen. Och under tiden renas vattnet. I vad mån det gör skillnad må vara hänt, jag gillar principen. Och så är de vackra. 

Det är ett levande jordbruk med trädgårdsskötsel hos antroposoferna i Ytterjärna. Odlingar med framförallt frukt och köksväxter, men också blommor.

Det är rofyllt och lugnt att gå omkring bland träden och dammarna, på de små stigarna utefter stranden med all vass, upp runt köksträdgården med kål och lök och morötter och jag vet inte vad, att se de prunkande blommorna och sen ta en fika under äppleträden uppe vid kulturcentrum. Vi hann till och med titta in i Robygges affär och titta på slamfärgerna, kläderna och alla andra småsaker de sålde där; allt hantverk, tvålarna, kritorna, de polerade stenarna, de lustiga små instrumenten etc etc. Väldigt trevligt,men vi lyckades ta oss därifrån utan att köpa någonting. Den här gången.

Däremot fylldes kassen lättare i butiken vid Saltå Kvarn. 

På återseende//Göran

Inlagt 2020-08-10 23:47 | Läst 911 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?