Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Mer Stjärnjul

Verksamheten i vår kör kan sägas stå på tre ben, där musiken och sången, den speciella a cappellavarianten vi ägnar oss åt alltid kommer i första hand och blir resultatet av våra ansträngningar: På våren ägnar vi oss vår grundgenre, barbershopen, med förberedelse inför tävlingarna som alltid hålls i slutet av april. De bästa därifrån kvalificerar sig för de internationella tävlingarna i USA senare under sommaren, fast året därpå. Höstsäsongen är förberedelser för vår stora julhändelse- och konsert, Stjärnjul. Där blir det all sorts musik, klassiskt, visor, gospel, pop och rock och, förstås, barbershopmusik, både a cappella och med orkester. Däremellan har vi en mängd uppdragsgig i olika sammanhang.

Stjärnjul är alltså en upplevelse där vi verkligen får visa vad vi går för, en alltigenom professionell grej som utvecklats sedan 27 år och nu är Stockholms största julevent alla kategorier med uppemot 10 000 personer som får ta del som publik. I år hoppas vi på flera, vi är på Hovet istället för vår vanliga konsertlokal i Filadelfiakyrkan som ska renoveras.

Så redan tidigt i oktober börjar vi gå in i vår Stjärnjulbubbla (även om förberedelserna hållit på mycket längre än så på andra plan) för att sedan explodera i några föreställningar i december.

Tänk er nu en maffig kör på över 200 personer – ett resultat av egentligen två körer, Rönninge Show Chorus, trefaldiga världsmästare och The Entertainmen, en av världens 12–15 bästa körer – plus en häftig orkester med rocksättning och stråksektion, med fantastiska artister i övrigt, på Hovet den 7.e och 8.e december – en explosion av musik och sång, ett fyrverkeri av upplevelser och känsla!

Bakom detta ligger ändå ett vardagsslit, med nya sånger, och gamla sånger som ska fräschas upp, oräkneliga stunder av övning och repetition, var för sig och tillsammans… Men allt slit är mödan värt när vi står där på konserten och sätter igång!

Den här tiden är samrep tillsammans med våra artister det som gäller. Vi har träffat Gunilla Backman och Samuel Ljungblad tidigare. I går körde vi hela dan med Peter Johansson och Anders Lundin.

Och så tar vi hjälp av bland det bästa vi kan få i coachväg, Catharina Henrysson, tidigare medlem i och grundare av The Real Group – denna underbara människa som sjunger så vackert och är så duktig att förmedla alla sina kunskaper i musik och framträdande – inspiration och geist är bara förnamnet.

Några bilder från gårdagens repetition:

Det finns en så stor glädje i detta med sång, musik och gemenskap

Catharina Henrysson, en underbar människa och fantastisk coach

Peter Johansson - att ta sitt uppdrag på största allvar, mitt i leken. Med en av våra dirigenter, Anna Alvring, och kapellmästaren Johan Landqvist

Anders Lundin , vår deltagande konferencier (han sjunger också!) och vår Stjärnjulgeneral, Janne Alexandersson

Den maffiga kören, som ett mindre samhälle .

På återseende//Göran

Stjärnjul når ni på  www.stjarnjul.se (försökte länka men det fungerade inte)

Inlagt 2019-11-25 12:58 | Läst 1642 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Göran.
Endnu en dejlige serie, som man kun kan blive i godt humør af at se på.
Det var sjovt at se Anders Lundin, som vi her i huset mest husker fra "Allsång på Skansen".
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2019-11-25 22:36
Tack Erik, vad trevligt! Anders Lundin verkar vara lika trevlig i verkligheten som han ter sig på TV. Liksom de andra artisterna.
//GöranR
Väldigt fina actionbilder från ett glatt gäng, det sr helkul och smittar av sig, bra det! Hälsningar/ Björn T
Svar från gorred 2019-11-26 09:41
Tack Björn, roligt att höra. För vi har just så där kul i musiken och vår produktion!
//GöranR